Verenigingsspeld als nog uitgereikt……

Een club dag/reünie is altijd een speciale gelegenheid om mensen in het zonnetje te zetten. Toen we 40 jaar bestonden, hebben we Rob Mulder voorgedragen bij de NBB-rayon Zuid voor de “Verenigingsspeld”. En natuurlijk werd dit toegekend, aangezien Rob al vanaf het begin lid was en zich decennialang met hart en ziel heeft ingezet voor het trainen en coachen van verschillende teams, naast zijn eigen actieve carrière.

Deze traditie moest worden voortgezet, dus werden er opnieuw kandidaten voorgedragen. Deze keer niet één, maar twee. Alle voorbereidingen waren al getroffen. Dus wat kon er nog misgaan? De bevestiging van de NBB dat het hoofdbestuur de voordracht had goedgekeurd was al binnen, evenals de track and tracé voor het pakketje met de spelden en oorkondes. Helaas kwam het pakketje door toedoen van Post NL te laat aan.

Daarom moesten we op zoek naar een alternatieve bijeenkomst. Tijdens de laatste trainer/coach clinic werden Robert en Sandra naar voren geroepen om een oefening te demonstreren. Deze oefening werd onderbroken door de voorzitter, dit was natuurlijk een vooropgezet plan. Hier kregen Robert en Sandra alsnog hun oorkonde met bijbehorende verenigingsspeld uitgereikt.

Wat is de gedachte achter de verenigingsspeld, vraag je je af? De volgende criteria worden gehanteerd om te beoordelen of een voordracht wordt gehonoreerd, zie website NBB via onderstaande link.

https://www.basketball.nl/organisatie/historie/verenigingsspeld/

Dus wat hebben Robert en Sandra gedaan om hiervoor in aanmerking te komen?

Robert: al meer dan 20 jaar in het bestuur van Blauw-Wit Basketball, met de functies SCP’er en Secretaris en al lid vanaf 1984 volgens onze gegevens. Ook lange tijd Bondscheidsrechter(D) voor de vereniging geweest, naast het actief spelen in diverse teams. Dankzij zijn betrokkenheid heeft de vereniging een groei doorgemaakt. Hij heeft de opleidingen van scheidsrechters gecoördineerd en begeleid zowel binnen als buiten de vereniging. Ook heeft hij meerdere teams gecoacht en begeleid binnen de vereniging. Daarnaast is hij nog steeds actief op het gebied van onze sociaal media, de website en andere taken buiten het bestuur zoals het organiseren van het kamp, clubdagen etc. Kortom, nog steeds actief bezig voor de club.

Sandra: al meer dan 20 jaar lid van Blauw Wit Basketball Roosendaal. In deze tijd heeft ze verschillende activiteiten voor de vereniging ondernomen, van speelster tot coach en scheidsrechter. Ze is een echte Blauwwitter! Ze heeft meerdere teams gecoacht en beginnende scheidsrechters begeleid binnen de vereniging. Sandra doet ontzettend veel voor de vereniging. Ze beheert al jaren de ledenadministratie en vervult deze rol in het bestuur van Blauw Wit Basketball. Daarnaast is ze de drijvende kracht achter ons kamp en allerlei andere activiteiten.

Waarschijnlijk zijn er nog tal van andere activiteiten die we zijn vergeten te benoemen. Kortom, deze kanjers hebben deze erkenning meer dan verdiend!