Blauw-Wit overzicht weekend 7 maart

Liefst 13 wedstrijden stonden er voor Blauw-Wit Basketball op het programma van het afgelopen weekend. Er werden goede resultaten geboekt, met 10 flinke overwinningen, maar ook enkele forse nederlagen. Bij de winnende wedstrijden zitten die van Heren2 en Heren1. Heren2 gaat nu, met nog vier wedstrijden te spelen, voor het kampioenschap.

Oirschot Vrouwen U16 1 – Blauw Wit Vrouwen U16 1 57 – 32

Mannen U16-1 speelde zaterdag heel vroeg tegen de nummer 2 BiksShots in Hilvarenbeek. Om 10 uur kwamen ze goed uit de startblokken. Na een spannend eerste kwart lieten ze het in het tweede kwart een beetje lopen. Nog voor rust maakten ze de achterstand grotendeels goed. In de tweede helft kwamen ze nog beter in hun spel en maar ondanks goed teamwork lukte het niet om de voorsprong te vergroten, steeds weer kwam thuisploeg terug. In de slotfase hielden de Roosendalers het hoofd koel en wonnen ze verdiend met 76-79! Een goede win waardoor ze de tweede plaats overnamen. Volgende week thuis treffen ze nummer 1 Black Eagles uit Rosmalen.

Mixed U12-1 had het tegen BiksShots in Hilvarenbeek iets gemakkelijker dan Mannen U16-1 op het naastgelegen veld. Met goed samengespeelde defense, veel steals en fastbreaks en goede rebounding lukte het om een flinke voorsprong op te bouwen. Iedereen wist een of meer scores te maken. Bovendien hielden ze tegenstanders goed van scoren af. Blauw-wit won met 16-59.

Mannen U18-1 speelde in Etten-Leur tegen ELBC. Vooraf was het vooral zaak om niet overmoedig te zijn. Na een goede warming-up en een 1-3-1 zone press in het eerste kwart was de wedstrijd gespeeld, 7-33. In het 2e, 3e en 4e kwart kwam de overwinning niet meer in gevaar. De eindstand was 36-117. Iedereen heeft veel minuten kunnen maken en het was goed om te zien dat de samenstelling van het team geen invloed had op de scores.

Ook Mannen U16-2 speelde zaterdagmiddag in Etten-Leur tegen ELBC. Ook hier konden alle spelers lekker voluit spelen en de wedstrijd werd gebruikt om alvast nieuwe plays te oefenen. De defense stond keurig en ook de aanvalsspelletjes liepen goed, en daardoor behaalden ze eveneens een ruime winst: 39-112.

Met maar 6 man verloor Mannen U18-2 de uitwedstrijd van de ongeslagen koploper Oirschot U18-1 met 90-40. Oirschot schoot vanaf het begin heel veel raak zodat Blauw-Wit gelijk achter kwam met 29-10. Tot overmaat van ramp raakte in de tweede helft een Blauw-Wit speler geblesseerd en kon Oirschot de wedstrijd gemakkelijk winnen tegen vijf uitgeputte Roosendaalse spelers.

De thuiswedstrijden in Sporthal In De Roos leverden ook weer volop spektakel:
Mannen U22-1 speelde een heel lastige pot tegen de nummer 1 Fanatics ’71 uit Roermond. Het Blauw-Wit spel, wat juist de laatste weken steeds beter ging, liep nu niet goed tegen de lange mannen uit Limburg. De Roosendalers hadden veel moeite met hun snelheid en gingen er zonder kans vanaf met 48-104. Op basis van hun spel zijn de bezoekers de verdiende koploper in de competitie!

Blauw-Wit Mixed U10 kreeg WBB Giants uit Bergen op Zoom te gast. Vanaf het begin zette Blauw-Wit de tegenstander goed onder druk waardoor ze weinig tegenscores toelieten en een flinke voorsprong wisten op te bouwen en te houden. Eindstand 42 – 15.

Mixed U14-2 ontving Vossenberg uit Oudenbosch, de koploper in de 2e klasse. Blauw-Wit zag een beetje op tegen de wedstrijd omdat ze de eerste wedstrijd met 18 punten hadden verloren. Maar ze gingen volop voor revanche! En dat lukte. Met hard werken speelden ze een goede wedstrijd, met als resultaat een ruime overwinning van liefst 26 punten verschil, 82-56. Iets om trots op te zijn!

Mixed U14-3 speelde thuis tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom. De eerdere wedstrijd werd nipt gewonnen met 2 punten. Ook nu ging het de eerste 3 kwarten volledig gelijk op, met aan beide kanten veel fastbreaks en matige defense. Omdat beide teams ook nog met een kleine selectie deelnamen begon de vermoeidheid al gauw toe te slaan. Gelukkig wist Blauw-Wit de wedstrijd in het 4e kwart naar zich toe te trekken en wonnen ze met 64-46.

Mannen U14-1 ontving Black Eagles uit Rosmalen. Blauw-Wit had grote moeite om de verdediging te organiseren. Het eerste kwart was voor bezoekers 15-25. In het tweede kwart ging het iets beter en de Roosendalers liepen iets in. Ruststand 27-34. In het derde kwart verslapte de Roosendaalse defense opnieuw en de bezoekers liepen toch weer 10 punten uit, 40-50 bij het ingaan van het laatste kwart. In het laatste kwart begon het bij Blauw-Wit gelukkig toch te lopen, schoten vielen en het lukte zowaar om de winst te pakken 63-62.

Heren 2 speelde zaterdag hun belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Er moest met meer dan 10 punten gewonnen worden van WBB Giants uit Bergen op Zoom, om het kampioenschap dichterbij te halen. De missie was duidelijk, iedereen had er zin in. Ze begonnen best goed en kwamen op een voorsprong van 13 punten (wat genoeg zou zijn), maar ze verspeelden die toch weer en ze lieten WBB Giants naderen tot 3 punten. In de tweede helft liepen de frustraties bij de bezoekers op en als Blauw-Wit hun eigen spel bleven spelen moesten ze de winst kunnen halen. Tot op het eind was het spannend of we met meer dan 10 punten zouden winnen, maar na een vrije worpen reeks kwamen we op 14 punten voorsprong en was de wedstrijd voor het Roosendaalse team. Eindstand 56-42. Met nog 4 wedstrijden te spelen, waarvan nog één tegen een moeilijke tegenstander die ze moeten winnen, gaan ze voor het kampioenschap.

De basketballavond in In De Roos werd afgesloten door Heren 1 dat CADY’73 uit Capelle a.d. IJssel ontving. Het begin liep wat stroef: de aanvallen waren wat rommelig en de defense was niet fel genoeg. Daardoor kregen de bezoekers de ruimte om tot scoren te komen, en scores gingen gelijk op. Het eerste kwart eindigde in 17-16. Aanpassingen in de defense resulteerden in een voorsprong van 8 punten halverwege het tweede kwart. Maar door die voorsprong lieten ze de defense weer wat verslappen en de bezoekers reageerden meteen met een 13 punten run en bij rust stond het 39-41. Na rust namen de Roosendalers het heft in handen, werd er harder gewerkt en de agressieve zone defense en goede rebounds leverden veel mooie steals en fast-breaks op en een verdiende 10 punten voorsprong bij het ingaan van het laatste kwart, 61-51. In het laatste kwart hielden ze het tempo en felheid hoog en zetten ze de wedstrijd op slot. Een goede overwinning, eindstand 79-67. Volgende week treffen ze in Leiden hun directe concurrent voor de 4 plaats in de Landelijke 2e Divisie C.

Zondag speelde Vrouwen U16 in Oirschot tegen de gelijknamige basketballclub. Ze begonnen wat slap aan de wedstrijd waardoor de thuisploeg in het 1e kwart al flink wist uit te lopen. Het harde werken van de Roosendalers in de volgende kwarten was niet genoeg voor de winst. Eindstand 57-32.