Blauw-Wit overzicht weekend 18/19 januari

Afgelopen weekend kwamen bijna alle basketballers van Blauw-Wit in actie. Heren 1 en Mannen U16-1 speelden hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en wonnen die. Alleen voor Mixed U12-2 liet de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar nog even op zich wachten.

DAS Mannen Senioren 2 – Blauw-Wit Mannen Senioren 1 53 – 65

Mixed U14-3 had de eer om het basketbalweekend te openen in Oosterhout. Zo vroeg op de morgen was niet iedereen wakker en dat was het eerste kwart goed te zien, de defense stond slapjes, maar de tegenstander scoorde niet. Door goede inside acties en strakke defense wisten ze dicht bij elkaar te blijven. Blauw-wit viel het 3e kwart terug en keek zo begin 4e kwart tegen een kleine achterstand aan. Door nog meer goede inside acties en fouten mee konden ze toch weer gelijkmaken. Helaas was het geluk niet aan hun kant en in slotseconden besliste thuisploeg de wedstrijd: 56-54.

Mannen U18-2 verloor net van High Five in Tilburg met 41-37. De Roosendalers hadden zich goed hersteld van de hele slecht wedstrijd van vorige week en vochten zich nu steeds weer terug in de wedstrijd. In het tweede en derde kwart liep de achterstand even op tot een punt of 10 maar met met een press over het hele veld wisten ze High Five goed onder druk te zetten en vlak voor tijd stond er een gelijke stand op het bord (33-33). Blauw-Wit zette alles op de overwinning maar verloor in laatste minuut met 41-37.

Vrouwen U16 begon goed aan de wedstrijd tegen Barons in Breda met felle defence maar de scores wilden nog niet vallen. Gelukkig ging dat ook steeds beter. In de loop van de wedstrijd werden ze wat nonchalant en stonden vaak in de defense niet goed. Toch kwam de overwinning nooit in gevaar en wonnen ze verdiend: 40-60.

Mixed U10 kreeg Vlijmscherp uit Vlijmen op bezoek. De eerste periode was voor de Roosendalers maar de bezoekers durfden vaak net even iets beter aan te vallen en waren vooral ook wat gelukkiger in hun scores. Eindstand 32-51.

Mixed U12-1 ontving High Five uit Tilburg. Bijna de gehele wedstrijd ging het gelijk op. Goed samenspel, nette strakke passes, goed aanspeelbaar zijn, heel veel lukte! Ook verdedigend ging het best goed. Na rust namen de bezoekers enkele keren even een punt of 6 voorsprong doordat de helpside het liet afweten maar het lukte iedere keer om die weer in te lopen. Het bleef spannend tot in laatste minuut, toen toch weer een inzakkende helpside waardoor High Five de winst pakte: 48-56.

Mannen U16-2 speelde tegen BiksShots uit Hilvarenbeek. Blauw-Wit begon matig, ze beloonden zichzelf te weinig en liepen wat achter de feiten aan. Daardoor bleef de wedstrijd de hele tijd close. In het laatste kwart lukte het gelukkig om het hoofd koel te houden en winnen ze met klein verschil. Eindstand: 48-45.

Mixed U14-2 verloor zaterdag thuis van Langstraat Shooters uit Waalwijk. De eerste helft ging gelijk op. Het derde kwart ging niet goed: Blauw-Wit werd voorbijgelopen in de verdediging en ze vergaten te rebounden wat resulteerde in een achterstand van 13 punten eind derde kwart. Blauw-Wit schakelde in het 4e kwart om naar press defense en daardoor konden bezoekers even niet verder uitlopen. Maar bij Blauw-Wit liepen de scores nog steeds niet en de winst 39-58 ging mee naar Waalwijk.

Mannen U14-1 ging op wedstrijd naar Lelystad met een andere coach dan ze gewend waren. Ze begonnen de wedstrijd erg goed, maar in het 2e kwart liepen ze tegen veel meer fouten aan dan de tegenstander, wat nogal wat irritatie opleverde. De thuisploeg kon daardoor terugkomen tot 1 punt. Na rust werd er gelukkig wel consequent gefloten. Het bleef echter wel spannend maar de Roosendalers wisten toch hun hoofd koel te houden en de overwinning eruit te slepen: 60-73.

Mannen U22-1 begon zaterdag goed tegen Vido uit Veldhoven. Met goede afwisselende defensie en rust en soms juist snelheid in de aanval konden ze de tegenstanders goed bijhouden. De aanvallende rebounds werden gepakt en zo kwamen ze langzaam dichterbij. Na rust liep het allemaal ietsje stroever waardoor ze de aansluiting kwijtraakten. Afstandsschoten vielen niet meer en ze waren ongelukkig in de afronding. De wedstrijd ging verloren met 53-80 maar ze hebben veel goede aanknopingspunten gezien voor de volgende wedstrijden.

Mannen U16-1 ontving Venlo Sport Crusaders. Blauw-Wit was in alle opzichten te sterk voor bezoekers en die kregen dus alle hoeken van het veld te zien. Na het eerste kwart was de wedstrijd al gespeeld. Uitslag 111-23.

Zondag 19 januari speelde Heren 2 in Waalwijk tegen Langstraat Shooters. Een duel om belangrijke punten voor beide teams. In het begin moesten de heren uit Roosendaal nog wakker worden, het thuisteam kwam al snel voor. Pas in de slotseconde voor de rust kwam Blauw Wit met een enkel punt voor te staan: ruststand 27-28. In het derde kwart vloog Langstraat Shooters over Blauw-Wit heen met snelle scores en moest er even orde op zaken gesteld worden. Het laatste kwart ging het een heel stuk beter bij Blauw-Wit, door goed samenspel en een paar mooie scores kregen ze weer grip op de wedstrijd. De thuisploeg kwam al snel in foutenlast waardoor de Roosendalers de wedstrijd rustig kon uitspelen. Eindstand 51-58.

Heren 1 kwam zondagavond met een kleine selectie in actie tegen DAS in Delft. Eerste kwart nam de thuisploeg even een punt of 7 voorsprong maar nog voor het eind van het kwart kwam Blauw-Wit terug en zette de wedstrijd redelijk naar z’n hand. Bij 26-32 gingen de teams rusten. Na rust ging het redelijk gelijk op. De voorsprong voor Blauw-Wit was enkele keren een punt of 10 en even kwam DAS terug tot 3 punten. In het vierde kwart konden Roosendalers de wedstrijd gecontroleerd uitspelen: 53-65.