Blauw-Wit overzicht weekend 11/12 januari

Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit basketball voor het eerst in het nieuwe jaar in actie. Alleen Heren 1, Mannen U16-1 en Mixed U12-2 moesten nog een week langer wachten. In de nieuwe competities werden verschillende (soms wel héél ruime) overwinningen behaald en ook al enkele leerzame nederlagen.

WBB Giants Gemengd U10 2 – Blauw-Wit Gemengd U10 1 30 – 41

Vrijdagavond 10 januari speelde Mixed U14-2 namens Blauw-Wit hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, in Oudenbosch tegen Vossenberg. Of het door het ongebruikelijke tijdstip kwam is niet zeker, maar ze waren wat minder scherp. Er werd veel balverlies geleden door onscherpe passes, en door te langzaam verdedigen werden ze voorbijgelopen. Een eerste verlies was het gevolg, 71-53, maar ze kregen genoeg aanknopingspunten om de volgende keer voor een overwinning te kunnen gaan.

Mannen U22 ging zaterdag 11 januari op bezoek bij Fanatics in Roermond. Blauw-Wit kreeg een zone defense tegen die lastig was. De eigen schoten vielen vaak niet. Bovendien leverde de arbitrage bij zowel de Roosendalers als ook de thuisploeg veel irritaties op. Eindstand 53-33.

In thuishal In De Roos waren ook volop wedstrijden te zien. Na hun welverdiende vakantie speelden Vrouwen U16 de eerste wedstrijd van het jaar thuis tegen BC Oirschot. Het eerste kwart was niet goed. De verdediging was slap. Gelukkig herstelden ze het in de loop van het tweede kwart. Belangrijkste opdracht voor de 2e helft was: durf. Durf aan te vallen, durf die pass te geven. Door hard te werken, hebben ze verdiend gewonnen: 51-34.

Mannen U18-1 speelde tegen ELBC uit Etten-Leur. Blauw-Wit domineerde vanaf het begin en speelde een goede wedstrijd met strakke defense en goed uitgespeelde aanvallen. Een ruime winst was het gevolg: 96-26.

Mixed U12-1 begon het jaar goed. Ze ontvingen Biks Shots uit Hilvarenbeek. De eigen verdediging was soms heel fel en ze straalden veel energie uit. Daardoor liepen ze gemakkelijk uit en gaven de tegenstander weinig kans. Ze gingen daar goed mee door en zo wonnen ze heel ruim: 92-30.

Ook Mannen U16-2 ontving ELBC uit Etten-Leur. In het begin van de game liep het wat matig maar desondanks namen ze vrij makkelijk een grote voorsprong. Door een goede full court press in de tweede helft wisten ze de tegenstander op slechts 19 punten te houden. Bij Blauw-Wit liepen de scores gemakkelijk en iedereen kon een flinke bijdrage leveren in de monsterscore: 136-19.

Mannen U14-1 kreeg CBV Binnenland uit Barendrecht te gast. De start was slap. Blauw-Wit gaf de tegenstander te veel ruimte en maakten te veel fouten, waardoor ze geen moment goed in de wedstrijd kwamen. Door problemen met de wedstrijdadministratie besloten de scheidsrechters halverwege het 2e kwart de wedstrijd te staken.

Heren 2 kreeg Vossenberg 1 uit Oudenbosch op bezoek. Ze begonnen op zich niet slecht en kregen veel opties tot scoren maar wisten deze niet altijd te benutten. Tegen de rust keken ze daardoor tegen een achterstand aan. Na rust hadden ze wat aanpassingen in de defence aangebracht waardoor iedereen meer energie kreeg en de scores vielen uiteindelijk wel. Zo wisten ze een mooie overwinning te boeken: 74-53.

Mannen U18-2 had zich de start van het nieuwe jaar anders voorgesteld. Tegen BC Oirschot liepen ze tegen een forse nederlaag aan: 42-81. Er ging maar weinig goed en werd heel veel balverlies geleden, waar de tegenstander goed gebruik van maakte. Volgende keer beter.

Zondag 12 januari speelden twee teams in Bergen op Zoom tegen WBB Giants. Mixed U14-3 kende een moeizame start waar ze wat achter de feiten aanliepen maar omdat er maar weinig gescoord werd bleef de achterstand beperkt tot 4 punten. Gedurende de hele wedstrijd keken de Blauw-Witters tegen een kleine achterstand aan. Maar in de slotfase trokken ze de score gelijk, 52-52. Na een personal foul van thuisploeg in de slotseconden mocht Blauw-Wit bij de vrijeworplijn aantreden. Koelbloedig werden beide vrije worpen benut en wonnen de Roosendalers met 52-54!

Ook Mixed U10 kwam in Bergen op Zoom in actie en ging voortvarend voor de winst. Ze namen meteen een voorsprong en hoewel de perioderesultaten wat wisselden, wisten ze die voorsprong tot het einde vol te houden: 30-41.