Basketball overzicht weekend 16/17 november

Afgelopen weekend wisten de basketballers van Blauw-Wit U 14-2 hun winterkampioenschap al veilig te stellen. Heren 1 verzuimde om hun 1e plaats te verstevigen en staan nu met liefst 4 teams gedeeld 1e in de 2e Divisie C.

Mannen U-22 speelde in Vught tegen Octopus. Versterkt met een U18 speler traden ze met 5 man aan tegen de nummer 1 van hun competitie. Blauw-Wit’s box-and-one defence ging prima en Octopus kon niet echt uitlopen. Maar de eigen offense liep nog niet zo goed en ze scoorden maar weinig uit de setplays. 3punters vielen gelukkig wel geregeld. In het 4e kwart was de puf eruit bij de Roosendalers. Eindstand: 74-43.

U12-1 speelde in Tilburg tegen High Five. Blauw-Wit liet met 5 spelers plus 1 (zieke) wissel een uitstekend samenspel zien. Ze scoorden gemakkelijk uit fast breaks, sterke drives vanuit soort 5-out motion en liepen goed vrij onder het bord. Soms liep de voorsprong op tot 20 punten. Thuisploeg beschikte over 1 speler die moeilijk te stoppen was en voor hen vrijwel alle scores maakte. Daar lag voor de Roosendalers dus nog wel een verbeterpuntje. Maar de winst kwam voor Blauw-Wit geen moment in gevaar, eindstand: 35-47.

Vrouwen U16-1 ging op bezoek bij Souburg. Na een dramatisch eerste kwart herstelden ze zich knap. Goede strakke defence, gevolgd door een paar knappe scores. Helaas niet genoeg voor de winst, maar de 2e helft was voor Blauw-Wit! Eindstand 73-45.

Mixed U14-3 mocht aantreden tegen Vlijmscherp uit Vlijmen. De uitwedstrijd werd onlangs met keihard werken nipt verloren. Dus kregen de Blauw-Wit spelers opdracht om een snelle start te maken zonder turnovers. Door veel steals en fast breaks afgewisseld met rustige offense kon Blauw-Wit een voorsprong opbouwen die de hele wedstrijd vastgehouden werd. Eindstand: 90-30.

Mixed U12-2 speelde een hele goede wedstrijd tegen Octopus uit Vught. De uitwedstrijd was al niet echt heel spannend, maar toch wist toen 1 speler van Octopus 26 punten tegen te scoren. Belangrijk doel voor Blauw-Wit was om die speler buiten spel te zetten. Alle spelers kregen hele duidelijke opdrachten die geweldig uitgevoerd werden. Periode 7 en 8 zakte het fanatieke spel een beetje in en wist de tegenstander wat vaker te scoren. Maar uiteindelijk een hele mooie winst van een team dat als een team samenspeelt. Eindstand 75-15.

Mannen U18-2 verloren bij Langstraat Shooters in Waalwijk met 48-38 maar speelden veel beter dan in de thuiswedstrijd enkele weken geleden. Tot het derde kwart 34-30 ging de wedstrijd gelijk op. Vooral verdedigend speelde Blauw-Wit heel goed.

Mannen U16-1 speelde thuis tegen High Five uit Tilburg. Directe concurrent Black Eagles Rosmalen had verloren, dus dat betekende dat Blauw-Wit nog kampioen kan worden. Na de gemakkelijk gewonnen uitwedstrijd tegen High Five, was het vandaag niets meer of minder: Roosendalers domineerden heel de wedstrijd en wonnen heel ruim met 116-42.

Mixed U14-2 ontving Barons uit Breda. Blauw-Wit’s focus lag deze wedstrijd op de defence: druk op de bal, goede match verdediger-aanvaller, goed tussen man en bord, hand in de pass-line. Het lukte goed om daarmee veel steals te pakken en enkele spelers van Barons minder in hun spel te laten komen. Dat resulteerde in een mooie overwinning, 89-57, en daarmee zijn ze zeker van het kampioenschap! Nog één wedstrijd en dan voorbereiden op nieuwe tegenstanders na de kerstvakantie, in een hogere klasse!

Mannen Senioren 2 speelde tegen Agathos 2 uit Raamsdonksveer. Ze begonnen sterk en pakten gelijk de voorsprong. Vanaf het 2e kwart maakte Agathos het ze een stuk moeilijker, toen er nog enkele kernspelers van hun team bijkwamen. Aan het einde van reguliere speeltijd stond het gelijk dus gingen ze naar overtime. Daarin kon Blauw-Wit het hoofd koel houden en pakten ze een 4 punten voorsprong en de winst. Eindstand 67-63.

Mannen U14-1 kreeg Woodpeckers uit Houten te gast. Blauw-Wit startte verdedigend iets te slap, waardoor ze snel tegen een achterstand aankeken. Maar aanvallend liep het al beter, al scoorden ze net te weinig. Toch is de ruststand al gelijk. 3e kwart schakelden ze de verdediging op en lukte het om uit te lopen. Ze domineerden de rest van de wedstrijd en wonnen zo verdiend, 75-59.

Mannen Senioren 1, momenteel op een gedeelde 1e plaats in de 2e Divisie C, ontving BS Leiden, nummer 3 van de competitie. Blauw-Wit had vanaf de start wat communicatieproblemen in de defense, waardoor ze vaak net een stap te laat waren en de offense liep te haastig. In het tweede kwart stonden defense en offense strakker en daarmee namen ze de controle van de wedstrijd over, en Leiden had daar duidelijk moeite mee. Met een voorsprong van 4 punten ging Blauw-Wit rusten. Maar na rust leek Blauw-Wit helemaal de weg kwijt, ze stonden te kijken hoe Leiden een 4 punten achterstand omdraaide in een 14 punten voorsprong. Door een press defense lukte het toch nog om tot 6 punten terug te komen maar op cruciale momenten gingen ze forceren in plaats van de rust te bewaren. En dat konden ze zich tegen een team als Leiden niet permitteren. Het derde kwart nekte Blauw-Wit. Ze hadden de kans om op de 1e plaats te komen maar niet het belang van deze wedstrijd goed ingeschat. Eindstand 69-80. En momenteel staan liefst 4 teams gedeeld eerste.

Zondag speelde Mannen U18-1 in Hilvarenbeek tegen BiksShots. De eerste kwarten ging het gelijk op maar in de tweede helft bleken ze vooral ook tegen de scheidsrechter te spelen. Frustraties dus en focus was ver te zoeken, waardoor ze een verlies leden: 79-37.