Weekend overzicht 21/22 september

Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit in actie in uit- en thuiswedstrijden. De teams van Heren 1 en Mannen U18-1 speelden hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en Blauw-Wit’s allerjongste spelers en speelsters van Mixed U10 beleefden hun debuut in het wedstrijd basketball. En komend weekend gaan ook de Blauw-Wit Vrouwen U16-1 eindelijk hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen spelen.

Mixed U12-1 ging zaterdag 21 september op bezoek bij Barons in Breda. De start ging voortvarend en beide teams hielden elkaar lang in evenwicht. Maar de wedstrijdleiding liet veel toe en dat leidde tot wat oplopende frustraties bij vooral Blauw-Wit. Ondanks heel mooie acties liep het samenspel toch nog niet altijd helemaal soepel en bovendien vielen de scores bij thuisploeg gemakkelijker. Barons won met 62-38.

In de Roosendaalse sporthal In de Roos kwamen Blauw-Wit Mixed U14-2 en Mixed U14-3, die in dezelfde competitie spelen, tegen elkaar uit. Hoe dan ook zou dus Blauw-Wit de winst pakken. In het begin ging het gelijk op waarbij de scores aan beide kanten maar moeizaam tot stand kwamen. In het 2e kwart begon bij U14-3, dat helaas niet compleet was, de vermoeidheid wat toe te slaan en kon U14-2 uitlopen. Bij U14-3 liepen de aanvallen wat slordig en dat leidde tot veel turnovers en tegenscores. Het laatste kwart wist U14-3 het samenspel te herpakken, maar helaas kon de achterstand niet ingehaald worden. Einduitslag: 72-43.

Mannen U16-2 zou spelen tegen Simple Dribble uit Steenbergen maar helaas moesten die afzeggen en ging de wedstrijd niet door: het team speelde onderling een wedstrijd.

Mannen U18-1 speelde uit in Veghel tegen Attacus. De Roosendalers startten sterk en namen een kleine voorsprong. In de loop van het 2e kwart nam thuisploeg de voorsprong over en bouwde die gestaag uit tot een ruime 80-38 eindstand.

Mannen U16-1 ontving Black Eagles uit Rosmalen. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op, waarbij de bezoekers een kleine voorsprong hielden. Pas in het laatste kwart lukte het Blauw-Wit enkele keren langszij te komen maar in de slotminuten was het toch Black Eagles dat de winst pakte: 47-52.

Mannen U18-2 ging op bezoek bij BC Waldric in Woudrichem. Evenals vorige week wonnen ze eigenlijk best eenvoudig, 50-59. Na het eerste kwart stonden ze 5 punten voor, 17-22, en bij rust al 15 punten, 26-41. Omdat ze maar met 6 spelers waren en om energie te sparen, gingen ze na rust over op zone verdediging. Dat ging goed maar ze verzuimden de voorsprong uit te breiden en wonnen uiteindelijk met 50-59.

Mixed U12-2 speelde een hele leuke wedstrijd tegen Simple Dribble uit Steenbergen. Er waren hele mooie acties te zien, maar er waren ook nog wel wat punten waar ze de komende tijd aan gaan werken. Super gestreden maar helaas net verloren, 38-51.

Mannen U14-1 maakte tegen Flevo Musketiers uit Lelystad een betere start dan vorige week tegen CBV Binnenland. Verdedigend liep het veel beter, vanuit de steals konden ze veel fast-breaks lopen. Een klein dipje eind 2e kwart zorgde nog voor wat spanning. Na rust was de scherpte terug, ging het teamspel beter en liepen ze weg van de tegenstander en pakten ze een verdiende winst, 77-46.

Mannen Senioren2 kreeg Langstraat Shooters uit Waalwijk op bezoek. Blauw-Wit begon goed, maar er slopen wat slordigheden in het spel die vermeden konden worden door simpeler te basketballen. Maar met vlagen lieten ze toch ook goede dingen zien, en uiteindelijk wonnen ze met een krappe 65-59.

Mannen U22 was te gast bij Smokkelhoek in het Zeeuwse Kapelle. Met een klein team, aangevuld met enkele MannenU16-2 spelers, speelde Blauw-Wit een goede wedstrijd. Ze deden hun best maar ze hadden het defensief behoorlijk moeilijk tegen de thuisploeg die snel en goed opgezette aanvallen speelde. Blauw-Wit gaf het zeker niet cadeau maar moest toch de winst in Zeeland laten: uitslag 94-53.

Mannen Senioren1 kwam in hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en weer terug in de Landelijke 2e Divisie, thuis in actie tegen DAS uit Delft. De eerste twee kwarten ging de wedstrijd gelijk op, onnodig volgens de coach Kostas Kaparounakis. Blauw-Wit ging te veel met bezoekers mee rennen en de onderlinge communicatie was niet optimaal, bovendien vielen schoten vaak niet. Na rust paste Blauw-Wit de defense aan naar zone, waar DAS lange tijd moeite mee had en wat resulteerde in een goede run: Blauw-Wit nam een flinke voorsprong en met betere communicatie konden ze ook verschillende fast-breaks lopen met mooie scores, en die voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Volgens coach Kostas is een punt van aandacht voor de toekomst geduld hebben; zijn motto voor het team is “Be quick but don’t hurry”.

Foto’s Gino Poulie

Bijna alle spelers van U10-1 speelden zondag 22 september hun allereerste wedstrijd ooit. En ze troffen uit bij Barons in Breda al gelijk een sterke tegenstander die veel meer ervaring had. In het begin was het nog even wennen, ze wisten nog niet helemaal hoe zo’n wedstrijd nou echt gaat, maar na een paar periodes kregen ze het door en ging het ook ineens stukken beter. Ze hebben super goed gespeeld en de coach was enorm trots op het hele team.