Skip to content

Blauw-Wit Basketball

Blauw-Wit Basketball published on Geen reacties op Blauw-Wit Basketball
Facebooktwitter

Voor de basketballers van Blauw-Wit stonden afgelopen zaterdag 27 oktober 7 thuiswedstrijden gepland in Sporthal InDeRoos. De andere teams waren vrij. Volgend weekend mogen alle teams weer aan de bak.

De eerste wedstrijd van GemengdU 14-3 kwam te vervallen omdat de tegenstander afzegde.

Mannen U14-1 ontving Almonte uit Eindhoven. Op papier een tegenstander waar ruim van te winnen moest zijn. Blauw-Wit begon ook sterk en ze konden een groot deel van de wedstrijd met mooi samenspel en goede scores een aardige voorsprong houden. Ook verdedigend lukte het om bezoekers goed onder controle te houden. Maar in laatste kwart sloeg toch de spanning toe en kwam Almonte steeds dichter bij. Gelukkig was de wedstrijd voor Blauw-Wit nét kort genoeg om met 4 punten te winnen: 65-61.

Gemengd U12-2 kreeg ELBC uit Etten-Leur op bezoek. Tijdens de warming-up viel al op dat tegenstanders flink langer waren dan de Blauw-Witten en bovendien beschikten Roosendalers maar over één wisselspeler. Dat betekende lekker veel spelen voor iedereen. Eerste periodes ging het gelijk op: Blauw-Wit wist aardig wat te scoren maar de verdediging was niet tegen de lange tegenstanders opgewassen waardoor ook bezoekers steeds weer gelijk kwamen. In de laatste periodes lukte het Blauw-Wit met goed verdedigen en mooi samenspel toch zo’n 8 punten uit te lopen en die voorsprong gaven ze niet meer weg. Met scores van iedereen wonnen ze: 46-40.

Gemengd U12-1 kwam in actie tegen HighFive uit Tilburg. Bezoekers waren stukje groter en feller dan Blauw-Wit, dat met weinig energie speelde en bijna bij voorbaat al de hoop opgegeven leek te hebben. HighFive scoorde er op los en Blauw-Wit liep achter de feiten aan. Genoeg leerpunten voor de volgende keer dus. Eindstand 27-93.

Mannen U20-2 speelde tegen EastwoodTigers uit Oosterhout. Tot halverwege het eerste kwart lukte het Blauw-Wit een ruime voorsprong op te bouwen maar toen bezoekers overschakelden op een 2-1-2 zoneverdediging bleek het moeilijk om nog tot scoren te komen en EastwoodTigers liep uit tot zo’n 20 punten. Daarna kwamen Roosendalers toch enkele keren terug maar de achterstand bleek niet meer geheel in te lopen. De winst 62-71 ging mee naar Oosterhout.

Vrouwen U16-2 ontving GOBA uit Gorinchem. De tegenstanders waren sneller dan Blauw-Wit gewend was. Passes werden vaak onderschept maar ze bleven hard werken en het lukte om een voorsprong op te bouwen. Maar ondanks dat harde werken en goed samenspel wisten ze dat niet vol te houden en gingen bezoekers met slechts 4 puntjes voorsprong en 50-54 winst naar huis.

Mannen U20-1 kreeg WBBGiants uit Bergen op Zoom op bezoek. Bijna traditioneel inmiddels liepen Roosendalers meteen tegen een 10 punten achterstand op omdat bezoekers optimaal profiteerden van de wat slappe verdediging bij Blauw-Wit. Eerste kwart eindigde in 18-24. Tweede kwart liep beter maar het lukte niet om de achterstand in te lopen. Bij 43-53 gingen beide teams rusten. Defense moest beter, en dat lukte in het derde kwart, waarin weinig scores werden toegelaten en bij 52-60 begonnen ze aan het laatste kwart. Maar toen ze ingelopen waren tot 4 punten ging het mis. Geforceerde aanvallen liepen stuk, en er werden veel fouten gemaakt in de verdediging waar bezoekers met liefst een 0-23 run van profiteerden en zo eindigde de wedstrijd teleurstellend 58-85.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar