Skip to content

Blauw-Wit Basketball

Blauw-Wit Basketball published on Geen reacties op Blauw-Wit Basketball
Facebooktwitter

Mixed U14-2 ontving zaterdag 3 november BC Vossenberg uit Oudenbosch. Na het ruime verlies van vorige keer hadden ze wat goed te maken. Maar het liep moeizaam voor beide teams. Scores kwamen heel langzaam maar Blauw-Wit wist toch een kleine voorsprong te pakken, 28-26 bij rust. In derde en vierde kwart lukte het om feller te spelen en harder te werken voor elkaar en zo pakten ze heel verdiend hun eerste winst van het seizoen: 62-51.

Mannen U16-2 ging op bezoek bij GOBA in Gorinchem. Blauw-Wit startte niet goed. Thuisploeg had een tweetal spelers die er flink op los scoorden, terwijl er voor Blauw-Wit een glazen deksel op de ring leek te zitten. Na eerste kwart stonden ze liefst 20 punten achter. Maar in tweede kwart schakelden Roosendalers over op een press-verdediging en wisten ze flink wat steals en snelle scores af te dwingen en zo kwamen ze bij rust gelijk, 31-31. Na rust bleek bij GOBA een scherpschutter in het team die liefst 7 keer een driepunter scoorde en ondanks verwoede pogingen de achterstand weer in te lopen bleef de winst dus in Gorinchem: 74-49.

Heren 2 kreeg BC Heeze op bezoek. Hoewel bezoekers slechts 1 wisselspeler hadden, had Blauw-Wit heel veel moeite om hun aanval te stoppen en zo kregen ze gemakkelijke scores tegen. Ook bij Roosendalers vielen de scores gelukkig maar van goed samenspel was nog niet altijd sprake. Bovendien stuitten ze op de felle zone-verdediging van Heeze. Tot halverwege het laatste kwart bedroeg de achterstand 10 punten. In een uiterste poging de wedstrijd naar eigen hand te zetten schakelden ze over naar full-court press en pakten ze een serie steals en snelle scores en in heel spannende slotseconden lukte het om een nipte overwinning te halen: 82-81.

Vrouwen U16-1 speelde tegen Aeternitas uit Stramproy. Afgelopen trainingen hadden de roosendaalse meiden hard gewerkt aan aanvalsspelletjes en zo nu en dan kwam dat er in de wedstrijd ook goed uit. Maar verdedigend kregen de bezoekers nog veel ruimte en scoringskansen. De rebounding van Blauw-Wit was nog wat moeizaam, waardoor de limburgsen ook hun herkansingen konden benutten. In het derde kwart vielen de scores aan Roosendaalse kant ook en Blauw-Wit wist zowaar iets in te lopen. Maar toen bezoekers verdedigend wat feller werden was dat in het laatste kwart geheel ongedaan gemaakt. De winst ging mee naar Limburg: 35-69.

Mannen U18-1 trad aan tegen BC Waldric uit Woudrichem. Eerste kwarten liep het aanvalsspelletje van Blauw-Wit goed en lukte het om een kleine voorsprong op te bouwen.

MannenU14-1 ontving Bouncers uit Gouda. Bouncers was een maatje te groot en te snel. Toch gaven de Roosendalers het niet cadeau, hoewel de uitslag het krachtverschil goed aangaf: 61-113.

Mannen U20-2 ging op bezoek bij BC Bladel, de koplopers in de competitie. Maar Blauw-Wit pakte brutaal de leiding in het eerste kwart, 16-4. De snelheid in het spel was top en iedere scorekans werd benut. Toen tegenstanders hun tactiek wijzigden en hun zone-verdediging strak neerzetten, had Blauw-Wit onvoldoende antwoord. Maar het verschil bleef klein en de einduitslag 67-53 gaf aan dat de Roosendalers het helemaal niet gek hadden gedaan.

Mannen U16-1 speelde tegen Marathon uit Vlissingen, hekkensluiter van de competitie. Blauw-Wit kon lekker laten zien dat ze kunnen basketballen, goed doorwisselen zodat iedereen veel kon spelen, en eigenlijk werd het niet echt een wedstrijd. Een dikke win dus: 118-49.

Heren 1 ontving EVBV Octopus uit Vught. Blauw-Wit kampte opnieuw met geblesseerde spelers en daardoor was het wat zoeken in de aanval. Maar de bal ging steeds beter rond en er werden goede scorende acties gemaakt. Ook verdedigend werd er met succes hard gewerkt, veel defensieve rebounds en goede stops, en beide teams hielden elkaar flink van scoren af. Bij Roosendalers vielen de afstandsschoten gelukkig en zo wisten ze een kleine voorsprong op te bouwen, 16-12 en 32-26 kwartstanden. Na rust zakte het samenspel wat in. Er werd te veel gedribbeld in plaats van slimme plays te spelen en daardoor kantelde de wedstrijd naar Octopus voordeel. Blauw-Wit herstelde en bij 47-45 begon het laatste kwart. Octopus profiteerde enkele keren van balverlies en nam de voorsprong over. Maar Blauw-Wit bleef vechten en kwam gelijk op 63-63. Een beslissend schot van Blauw-Wit in de eindbuzzer vloog net uit de ring, dus overtime. In de verlenging ging het verdedigend mis, Blauw-Wit kwam in foutenlast en zo won Octopus met 69-78.

Mixed U14-3 ging zondag 4 november op bezoek bij WBB Giants in Bergen op Zoom. Eerste kwart liep goed en Blauw-Wit nam een snelle voorsprong, 6-14. In het tweede kwart was de verdediging van de thuisploeg feller en wisten ze gelijk te komen 24-24. Na rust dwong Blauw-Wit de Bergse verdediging zich te verdelen en zo konden de Roosendalers steeds een man vrijspelen en zo te scoren. Dat konden ze goed volhouden en zo wonnen ze via 36-46 de wedstrijd met 46-63.

Mixed U12-2 speelde eveneens tegen WBB Giants. Vanaf het begin een leuke spannende wedstrijd, waarin Blauw-Wit goed bij kon blijven. Helaas raakten enkele spelers geblesseerd en waren de wissels op. Iedereen had alles gegeven en goed gewerkt. In de slotfase sloeg bij de Roosendalers de vermoeidheid toe en kon de thuisploeg toch uitlopen naar 58-41 eindstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar