Skip to content

Basketball Blauw-Wit: Eerste winst voor Heren1

Basketball Blauw-Wit: Eerste winst voor Heren1 published on Geen reacties op Basketball Blauw-Wit: Eerste winst voor Heren1
Facebooktwitter

Het bleek een lastig weekend voor de meeste Blauw-Wit basketball teams. Van de twaalf wedstrijden op het programma konden slechts 3 met winst afgesloten worden. Blauw-Wits jongsten van U10 wonnen opnieuw en blijven door hun winst op Barons Breda nog ongeslagen. Heren2 won nipt van Attacus Veghel en eindelijk was daar de eerste win van het seizoen voor 1e divisieteam Heren1, dat won van BCV Vlissingen.

Mixed U14-3 ging op bezoek bij Simple Dribble Steenbergen. De thuisploeg had enkele oudere spelers, maar de wedstrijd ging de eerste periodes behoorlijk gelijk op. De eigen verdediging ging al flink beter dan in eerdere wedstrijden en het eerste kwart stonden ze op kleine achterstand: 12-8. In het tweede kwart lukte het beter om te scoren en bij rust stonden ze nipt voor: 24-26. In het derde kwart was de thuisploeg even feller en liepen ze uit tot 42-37. In het laatste kwart kwamen ze bijna gelijk: 49-48, maar in de slotminuten nam Simple Dribble toch de winst mee: 55-50.

Ook Mixed U12-2 kwam in Steenbergen in actie tegen Simple Dribble. De eerste helft liep het niet in de Roosendaalse verdediging, terwijl aanvallend ook rare ballen geschoten werden in plaats van samen te spelen. Bij rust stond er daardoor een ruime 43-8 achterstand op het scorebord. Na rust ging het gelukkig beter, strakkere verdediging en sterkere scores, maar de achterstand kon niet meer worden ingelopen: 60-23 eindstand.

En ook Mannen U16-2 speelde in Steenbergen tegen Simple Dribble. De thuisploeg bleef gehele wedstrijd in zone-verdediging staan en daar hadden de Roosendalers nog te weinig op geoefend. Het resultaat was veel balverlies en weinig scores voor Blauw-Wit, terwijl Simple Dribble gemakkelijk wist te scoren: 21-5 bij rust. Na rust speelde Blauw-Wit een man-to-man press en werd het toch nog een wedstrijd, met gelijke scores in het derde kwart en een gewonnen vierde kwart. Maar de achterstand bleek te groot en de thuisploeg won met 40-28.

De Mixed U10 ontvingen Barons uit Breda. De bezoekers beschikten over sterke en grote spelers en ze namen in de eerste periode een voorsprong van 0-5. In volgende periodes ging het beter lopen bij Blauw-Wit en namen ze een kleine voorsprong die ze bij rust konden uitbreiden tot 18-8. Ook na rust lukte het om die voorsprong verder te vergroten en zo wonnen ze met 40-28, ook hun vierde wedstrijd.

Mannen U14-1, dat uitkomt in de Landelijke 2e divisie, ontving CBV Binnenland uit Barendrecht. De bezoekers waren groot en sterk maar de Roosendalers speelden de eerste kwarten heel goed, met hard werken voor elkaar in de aanval en verdediging en bij rust stonden ze slechts 2 punten achter. Maar na rust zakte het in. De bezoekers profiteerden van zwakke punten en bij Blauw-Wit lieten ze de koppies wat hangen, waardoor ze een ruime achterstand opliepen. De winst ging mee naar Barendrecht: 56-103.

Mannen U20-1 speelde thuis tegen WYBA uit Wijchen. Vorige week in de uitwedstrijd werden ze behoorlijk weggespeeld, nu dus poging zich te revancheren. Helaas was de start niet geweldig en het eerste kwart was voor de bezoekers: 11-19. In het tweede kwart stond het verdedigend beter bij Blauw-Wit en begonnen ze aan de inhaalrace. Ze gingen rusten bij 24-30. In het derde kwart ging het echt lopen en kwamen Roosendalers gelijk, 44-44. In het laatste kwart namen ze 6 punten voorsprong, bijna alles ging goed, op enkele details na, maar Wyba kwam toch terug tot 64-64 met nog enkele seconden te spelen. Zaak was geen fout maken, maar Blauw-Wit leed in slotseconde toch balverlies en Wyba besliste met een diepe driepunter de eindstand op 64-67.

Heren 2 ontving Attacus uit Veghel. Het eerste kwart was voor de bezoekers, 16-19. Blauw-Wit speelde ook nog eens tegen zichzelf, slappe verdediging en aanvallend liep het ook niet soepel. Maar in het tweede kwart nam Blauw-Wit de voorsprong over. Toch hielden beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht. Bij 34-29 gingen ze de rust in. In het derde kwart was het Attacus dat weer de leiding nam maar nog voor het eind kwam Blauw-Wit terug, 55-53. In het laatste kwart lukte het Blauw-Wit om de voorsprong vast te houden, al werd die niet meer dan 7 punten. Eindstand 73-70.

In de tweede divisie Mannen U16-1 kreeg Blauw-Wit de titelkandidaat CBV Binnenland uit Barendrecht te gast. In de uitwedstrijd hadden de Roosendalers tegen die luchtmacht van lange mannen niets in te brengen gehad, maar dat ging nu al een stuk beter. Blauw-Wit kon veel druk leggen op de Barendrechtse schutters, maar in rebounding was de overmacht van bezoekers toch te groot. Het lukte soms knap om de constante press te omzeilen, maar ook daar was het klasseverschil duidelijk en de punten 41-116 gingen mee naar Barendrecht.

Vrouwen U16-1 kreeg kampioenskandidaat BC Lieshout op bezoek, eveneens zelfde tegenstander als vorige week. De fysieke overwicht van de bezoekers was niet minder en ze beschikten over een niet te stoppen speelster. Wat de Blauw-Wit meiden te kort kwamen aan fysiek en spelroutine, werd goed gecompenseerd door een enorme inzet. BC Lieshout nam de winst mee, 21-86.

Mixed U12-1 verloor vorige week in Tilburg dik van High Five. Nu in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team, ging Blauw-Wit er vol goede moed in. Verdedigend ging het al beter maar in de aanval maakten ze het zichzelf nog te moeilijk, waardoor ze balverlies leden waaruit de bezoekers toch veel snelle scores wisten te maken: Eindstand 31-88.

Mannen U20-2 speelde in Vlijmen tegen Vlijmscherp SVH. Beide teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd in de beginfase. De thuisploeg nam een kleine voorsprong, maar groter dan een punt of 5 werd die niet. In het tweede kwart kwam Blauw-Wit heel even op voorsprong, maar daarna was het toch Vlijmscherp dat langzaam maar zeker naar de winst ging. De Roosendalers zagen de achterstand oplopen tot ruim 20 punten halverwege het laatste kwart. Daarna kon Blauw-Wit nog het verlies beperken, maar de winst 66-51 bleef in Vlijmen.

Heren 1 sloot de basketballavond in Sporthal In De Roos af tegen BC Vlissingen. Een stugge tegenstander met al een winst en twee nipte nederlagen in de zak, tegenover Blauw-Wit met drie nederlagen, momenteel hekkensluiter in de eerste divisie. Deze was er één om te winnen! De eerste kwarten ging het er stevig aan toe en had Blauw-Wit moeite om de grote Zeeuwse mannen uit de bucket te houden en hoewel het dicht bij elkaar bleef, stond Vlissingen steeds voor. Bovendien viel een speler aan Blauw-Wit-kant geblesseerd uit. Bij rust leidden de Vlissingers: 30-38. Na een flinke teambespreking in de rust kwam er een feller en gemotiveerder Blauw-Wit op het veld. Het derde kwart kwam Blauw-Wit terug in de wedstrijd en nam het de voorsprong over en bouwde die uit tot 12 punten. Eindstand: 72-60.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar