Skip to content

published on Geen reacties op
Facebooktwitter

U10 speelde uit in Oudenbosch tegen Vossenberg. Blauw-Wit was niet compleet maar begon goed aan de westrijd, veel druk op de bal en veel mooie en snelle scores. Lekker basketballen dus, zelfs echte plays gespeeld die coach op z’n bord had getekend. Zo wonnen ze ruim, 22-63.

Heren 2 ging met 6 spelers op bezoek bij GOBA in Gorinchem. Thuisploeg had 12 spelers maar Blauw-Wit wist toch midden het eerste kwart de leiding te nemen en tot het einde vast te houden, 62-66.

Mannen U20 speelde in Wijchen tegen Wyba en moest daar een pittige nederlaag incasseren. Het leek erop dat ze de verdedigende communicatie en inzet vergeten waren mee te nemen. Thuisploeg profiteerde daar ruimschoots van met veel punten uit vrije worpen en fastbreaks. Toch liet Blauw-Wit sterk aanvallend spel zien, waarin ze toch mooie scores wisten te maken. Het lukte alleen niet om de tegenscores te stoppen en zo won Wyba met 101-64.

Mannen U18 ging op bezoek bij Waldric in Woudrichem. Stemming zat er goed in maar het lukte niet om de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Thuisploeg kwam steeds terug en won eerste kwart 14-13. Tweede kwart zat het qua doelpogingen ook niet mee, inside en afstandsschoten misten, en beide teams hielden elkaar in evenwicht, 12-12. Na rust was scherpte even weg en tegenstander liep uit tot 43-35. Laatste kwart was intensiteit beter maar slordigheid in afronding maakte dat de achterstand niet meer ingelopen werd. Eindstand 53-45.

Mixed U14-3 ontving WBB Giants uit Bergen op Zoom. Roosendalers speelden sterk en namen een flinke voorsprong en wonnen dankzij scores van iedereen via 22-8, 33-19, 53-30 met 79-33.

Mannen U16-2 speelde tegen GOBA uit Gorinchem. Eerste kwart liep goed en met felle man-to-man verdediging konden ze bezoekers aardig van scoren afhouden. Ook rebounding ging goed en Blauw-Wit nam voorsprong. Na rust gingen bezoekers over op zone-verdediging en daar hadden Roosendalers nog geen antwoord op en met veel steals en fastbreaks liep GOBA tot 14 punten uit. In laatste kwart kwam Blauw-Wit sterk terug maar de wedstrijd was net te kort en winst 54-62 ging mee naar Gorinchem.

Meisjes U16-1 reisde met 5 speelsters af naar Aeternitas in het Limburgse Stramproy. Met een 1-3-1 zone verdediging lukte het in eerste instantie om thuisploeg van scoren af te houden en snelle tegenscores te maken en zowaar een voorsprong te nemen. In tweede kwart lukte het Aeternitas om de verdediging te omzeilen en bovendien vielen schoten van hen zomaar, en met 8 punten achterstand gingen de dames rusten. Na de pauze ging ook thuisploeg over op zone-verdediging waartegen Blauw-Wit geen vuist kon maken. Winst 51-23 bleef in Stramproy maar leerzaam was het wel.

Jongens U14-1 speelde tegen BV Hoofddorp. Het begin was wat onrustig en Blauw-Wit liep een kleine achterstand op. Maar met lef en durf en veel inzet lukte het om goed basketballend naar een 64-64 gelijke stand te komen in het laatste kwart. Tegenstanders hielden in de laatste minuten het hoofd koel en wisten toch uiteindelijk met 4 punten te winnen: 70-74.

Meisjes U16-2 ontving Waldric uit Woudrichem. Fysiek sterke bezoekers die Blauw-Wit met sterke verdediging en snelle aanvallen toch wist te omspelen. Alle speelsters konden lekker aan de gang en met mooi basketball wisten ze ruim te winnen: 81-34.

Jongens U16-1 kreeg Basketball Academy Limburg uit Weert te gast. Bezoekers hadden enkele spelers met eredivisie-ervaring en trainen veel meer dan Blauw-Wit. Niet gek dus dat Blauw-Wit eerste kwart, ondanks goede voorbereidingen, teveel scores tegen kreeg en die verder in de wedstrijd niet meer kon inlopen. Toch gaven ze goed partij, speelden ze BAL soms helemaal weg met goede team-acties en coach was trots op de prestatie. Eindstand 75-119.

Heren 1 ontving BlackEagles uit Rosmalen. Bezoekers beschikken over enkele scherpschutters en het was zaak om die uit de wedstrijd te houden. Helaas liep de verdediging in de eerste kwarten niet soepel. Vooral tweede kwart kreeg Blauw-Wit liefst 30 punten tegen. Maar na rust kwamen Roosendalers sterk terug maar hoewel ze in die kwarten meer scoorden dan tegenstanders ging ook de derde wedstrijd van het seizoen verloren, 77-89.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar