Uitslagen weekend 26 en 27 september: Heren 1 verliest van koploper High Five

ROOSENDAAL – Blauw-Wit basketbal speelde dit weekend 13 wedstrijden, waarvan er 8 werden gewonnen.

Zaterdagavond speelde Heren 1 een spannende thuiswedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat High Five. Vooral in de eerste helft werden goede aanvallen gespeeld, wat tot een verrassende tien punten voorsprong 44-34 bij rust leidde. Tweede helft liep het minder bij Blauw-Wit en kon High Five terug in de wedstrijd komen. Laatste kwart verslapte de Blauw-Wit verdediging en bleef High Five met 75-81 ongeslagen.

Heren 2 liet drie punten achter in Zaltbommel na verlenging 93-80 tegen Ardito. Het was de hele wedstrijd spannend. Aan het eind kwamen de heren conditie te kort en ontstonden blessures waardoor de wedstrijd verloren werd.

Heren U20 won thuis gemakkelijk met 67-52 van Virtus uit Werkendam. Heren U18-1 speelde daarna tegen Kimbria uit Maastricht en begonnen niet goed 2-8. U18-1 bleef ervoor vechten en wist de wedstrijd om te buigen naar winst met 53-44. Winst haalde Heren U18-2 ook bij Miglioire in Rijen met 44-56 omdat ze de betere ploeg waren. Heren U16-2 ging vrijdagavond op bezoek bij Volharding in Goes en leerde veel van het verlies met 82-62.

U14-1 leerde ook veel van de verloren wedstrijd met 66-92 tegen Almonte U14-1. Almonte beschikte over een speler die maar liefst 35 punten maakte en in zijn eentje dus bijna het verschil maakte. U14-2 won van Giants U14-2 met 23-71 en alle spelers scoorde bij Blauw-Wit. U12-1 speelde een moeilijke wedstrijd tegen Vlijmscherp U12-1 en verloor met 34-46. U12-2 verloor daarna ook met 23-52 van Giants U12-1. Vrijdagavond speelde de kleinsten van Blauw-Wit U10-1 in Oudenbosch tegen Vossenberg U10-1 en wonnen makkelijk met 26-34.

Blauw-Wit Vrouwen U18-1 verliezen zaterdag thuis net van Oirschot Vrouwen U18-1 met 56-58. Grote winst voor Vrouwen U16-1, 16-98 met een inval coach bij Ardito in Zaltbommel. Begin tweede kwart staan de meiden met 0-30 voor. Alleen de 100 en dan taart tractatie weten ze net niet te halen.