Verscherpte Corona maatregelen in Sporthal In de Roos vanaf 30-9-2020

Zoals jullie allen inmiddels weten zijn de corona maatregelen vanuit de overheid verscherpt vanwege het stijgend aantal besmettingen. Gelukkig mogen we wel blijven basketballen!
Gisteren hebben enkele bestuursleden hierover overleg gevoerd met Sportfondsen.

De volgende maatregelen zijn vanaf vandaag geldig in de Sporthal In de Roos en grotendeels ook in andere sporthallen in Nederland:

Coronahuisregels Blauw-Wit Basketball

  1. De kantine In de Roos is tot nader order vanaf 30 september gesloten.
  2. Ouders, supporters hebben geen toegang meer tot de tribune en in de sporthal. Zet je kind af bij de hoofdingang, niet in de entree hal. Dit geldt ook bij trainingen!
  3. Ouders van kinderen, die rijden naar een uitwedstrijd behoren tot de teambegeleiding en mogen de op de tribune plaatsnemen met 1,5m afstand. Slechts 1 ouder per auto, maximaal 4 auto’s.
  4. Sportfondsen zal de geldende huisregels ophangen in de entree hal en andere plaatsen in de Sporthal. Houd je hieraan!
  5. Spelers, trainers: Heb je gezondheidsklachten, zoals verkouden, droge hoest, koorts, benauwdheid?  Blijf dan thuis.
  6. Spelers: Was je handen met desinfecteermiddel in de entree hal als je binnen komt en als je weggaat.
  7. Spelers: Houdt 1,5 meter afstand naar de trainer/coach/scheidsrechters, tafelaars.
  8. Spelers, leden: Word je getest? Meld bij het bestuur!  Heb je de uitslag? Meld bij het bestuur!  bestuur@blauw-wit.com
  9. NBB: Gedurende de wedstrijd is het niet toegestaan om geforceerd de stem te gebruiken. Dit houdt onder andere in dat coaches/spelers/toeschouwers/ officials niet mogen schreeuwen en er geen yell mag worden gedaan voor, tijdens of na de wedstrijd.
  10. Douches en kleedkamers blijven open. Ook de kleedkamers boven gaan vanaf nu open.  Blauw-Wit en sportfondsen zullen een kleedkamer schema opstellen.
  11. Trainingen: Douche zoveel mogelijk thuis en kom omgekleed naar de sporthal, behalve je binnensportschoenen.

Maak je gebruik van de douches? Houdt rekening met de afstand regel vanaf 12 jaar en ouder.

  1. Blauw-Wit is tijdens de huurperiode verantwoordelijk voor het toezicht en schoonhouden van materialen.
  2. Volg de aanwijzingen van Sportfondsen en de zaalwacht (coronaverantwoordelijk) van Blauw-Wit. Bij trainingen is de trainer de corona verantwoordelijke persoon.
  3. Blauw-Wit is verplicht bij te houden wie er aanwezig zijn op trainingsavonden en wedstrijddagen.
  4. Bij wisseling in de sporthal van een sportvereniging, voor of na trainingen; rekening houden met 1,5m afstand en laat de andere vereniging de hal op de juiste wijze verlaten.
  5. De sporthal beheerder is maximaal een half uur van te voren aanwezig bij de sporthal. Kom zelf niet te vroeg naar de sporthal! Max 15min!

In de bijlage vinden jullie het geldende protocol van de NBB van 29 september.