Blauw-wit overzicht weekend 29 februari / 1 maart

Na een paar weken zonder te spelen, hadden de basketballers van Blauw-Wit afgelopen weekend enkele wedstrijden. Er moesten vijf teams aan de bak en vier van deze teams wisten hun wedstrijd te winnen.

Uitslagen 29 februari / 1 maart 2020
Blauw-Wit Mannen U18 1 – WBB Giants Mannen U18 1 96 – 34
Blauw-Wit Mannen U16 2 – WBB Giants Mannen U16 1 65 – 69
Blauw-Wit Mannen U22 1 – Valkenswaard Falcons Mannen U22 1 79 – 46
Springfield Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 49 – 117
BC Langstraat Shooters Gemengd U14 1 Blauw-Wit Gemengd U14 3 31 – 42

Mannen U18-1 ontvingen WBB Giants uit Bergen op Zoom. Blauw-Wit hoefde niet heel veel moeite te doen om de Bergenaren van scoren af te houden en zelf er flink op los te scoren. Een gemakkelijke overwinning dus, al wilde niemand meer het risico lopen om taart voor het hele team te regelen voor het scoren van het 100ste punt, eindstand: 96-34.

Ook Mannen U16-2 kreeg WBB Giants op bezoek. De eerste kwarten bleef de score dicht bij elkaar. De Roosendaalse aanvalsspelletjes liepen goed, en bezoekers wisten er niet echt een oplossing voor te vinden. Na rust liet Blauw-Wit het eerst even afweten, met name waren ze te traag in defense en kwamen ze met 14 punten achter te staan. In het laatste kwart stond de defense weer goed en daaruit maakten ze nog flink wat scores. Maar de druk werd in laatste minuten toch te groot, er werden enkele verkeerde beslissingen genomen en onnodige fouten gemaakt, waardoor WBB Giants de game won met 65-69.

Mannen U22 kreeg de Falcons uit Valkenswaard op bezoek. Gezien de uitslagen moest het wel een zware pot worden. Maar dat werd het dus niet. Blauw-Wit startte met een 2-3 zone defense om van daaruit met fastbreaks snel te scoren. Het lukte prima om de bezoekers van scoren af te houden, maar de eigen scores bleven wat haperen. In het 2e kwart speelde Blauw-Wit fellere defense en uit vele fastbreaks bouwde Blauw-Wit een voorsprong op en gaf die niet meer weg. Eindstand 79-46. Volgende week ontvangen ze thuis de koploper Fanatics uit Roermond.

Zondag 1 maart ging Mixed U14-3 op bezoek bij BC Langstraat Shooters in Waalwijk. De start was wat moeizaam met een zwakke defense maar gelukkig wist de tegenstander daar niet van te profiteren. Maar ook eigen scores liepen nog niet. Door goed teamwork en een extra pass in de offense, en enkele fastbreaks lukte het de Roosendalers toch om op een kleine voorsprong van 8 punten komen. In het 3e kwart was de focus even weg waardoor de thuisploeg veel te gemakkelijk tot scoren kwam en weer helemaal terugkwam in de wedstrijd. Gelukkig wist Blauw-Wit zich weer te herpakken en de wedstrijd winnend af te sluiten: 31-42.

Ook Mannen U16-1 kwam zondag in actie. Tegen Springfield in Berlicum bleken ze opnieuw oppermachtig. Met de focus op samenspelen, veel passes maken en vooral actief verdedigen, en veel doorwisselen, konden alle spelers een bijdrage leveren aan een nieuwe monsterscore. Eindstand: 49-117.