Blauw-wit overzicht weekend 8/9 februari

Afgelopen zaterdag kwamen verschillende teams van Blauw-Wit Basketball in actie. Zondag werden de wedstrijden wegens stormweer afgelast op aangeven van de nationale sportbonden.

High Five Gemengd U10 1- Blauw-Wit Gemengd U10 1 29 – 31

Blauw-Wit Mannen U18 1 – BBF Migliore Mannen U18 1 106 – 44

Blauw Wit Vrouwen U16 1 – Vlijmscherp SVH Vrouwen U16 1 20 – 0

Blauw-Wit Gemengd U12 2 – High Five Gemengd U12 2 35 – 46

Blauw-Wit Mannen U18 2 – B.C. Waldric Mannen U18 1 71 – 59

WBB Giants Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 38 – 101

Blauw-Wit Mannen U14 1 – Divine Mannen U14 1 66 – 73

Blauw-Wit Mannen Senioren 2 – B.C. Waldric Mannen Senioren 2 93 – 35

Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – CBV Binnenland Mannen Senioren 2   87 – 42

BC Heeze Mannen U22 1 – Blauw-Wit Mannen U22 1 Afgelast

Springfield Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 1 Afgelast

WBB Giants Mannen U16 1 – Blauw-Wit Mannen U16 2 Afgelast

Zaterdag 8 februari kwam Mixed U10 in actie tegen High Five in Tilburg. Het werd een super spannende pot. Bij rust stond thuisploeg nét voor: 16-14. Na rust haalden de Roosendaler de achterstand in en liepen zowaar zo’n 5 punten uit. Wat de thuisploeg ook probeerde, luid aangemoedigd door hun publiek, de Blauw-Wit jongens en meiden hielden het hoofd koel en pakten de winst mee: 29-31.

Mannen U18-1 ontving thuis in Sporthal InDeRoos BBFMigliore uit Rijen. Roosendalers wisten vanaf het begin de wedstrijd te domineren en kregen maar weinig tegenstand. Een ruime overwinning was het resultaat: 106-44.

Vrouwen U16 zou Vlijmscherp uit Vlijmen op bezoek krijgen maar tegenstanders belden op het laatste moment af.

Mixed U12-2 mocht aantreden tegen HighFive uit Tilburg. De eerste kwarten ging het gelijk op. Steeds scheelde het 2 punten in Roosendaals voordeel of nadeel. In het laatste kwart liepen de bezoekers 6 punten uit die niet meer in te halen bleken. Ondanks goede strijd van alle spelers moesten ze toch een kleine nederlaag incasseren: 35-46.

Mannen U18-2 won voor het eerst deze competitie, van BCWaldric uit Woudrichem met 71-59. De hele ploeg speelde een goede wedstrijd, mooie aanvallen en de schoten vielen ook. In totaal werden liefst tien 3-punters raak geschoten. Na een ruststand van 36-25 was de grootste voorsprong bij 60-39.

Mixed U12-1 ging met slechts 1 wisselspeler en een plaatsvervanger coach, op bezoek bij WBBGiants in Bergen op Zoom. Meteen vanaf de start waren de Roosendalers fel in de verdediging en lukte het om met fastbreaks uit steals en veel open layups een grote voorsprong op te bouwen. Een ruime winst dus voor de Roosendalers: 38-101.

Mannen U14-1 ontving Divine uit Rotterdam. Van tevoren hadden ze al gerekend op een spannende wedstrijd. Het eerste kwart lag de intensiteit nog niet hoog genoeg maar dat was bij de Rotterdammers hetzelfde: 14-14. In het tweede kwart liep de Roosendaalse defense beter waardoor bezoekers veel moesten schieten. Blauw-Wit verzuimde om de rebounds te pakken en bezoekers kregen veel tweede kansen die ze ook benutten en zo gaf Blauw-Wit hun voorsprong weg. Na rust liepen de Roosendalers weer in en scheelde het nog maar een paar punten. Het laatste kwart deden beide teams enorm hun best om de winst binnen te slepen. Met keihard werken lukte het om het verlies beperkt te houden op 6 punten: 66-73. Een wedstrijd om trots op te zijn!

Heren 2 kreeg BCWaldric uit Woudrichem op bezoek. Blauw-Wit was oppermachtig en werkte vanaf de tip-off aan een ruime winst: 93-35.

Heren 1 sloot de Blauw-Wit basketballavond in Sporthal InDeRoos af tegen hekkensluiter CBVBinnenland uit Barendrecht. De wedstrijd kwam wat langzaam op gang. Bezoekers gingen in zoneverdediging en Blauw-Wit had even tijd nodig om daarvoor oplossingen te zoeken in ons aanval. In het tweede kwart ging de Roosendaalse aanval lopen zoals dat moest met goede spacing, onderlinge communicatie, en snelle passing die leidde tot inside scores en ook afstandsschoten vielen. Dat resulteerde in een 20 punten voorsprong bij rust. In de derde en vierde periode konden ze dat voortzetten en zo kwamen ze tot een ruime overwinning: 87-42.