Blauw-wit overzicht weekend 15/16 februari

Afgelopen weekend speelden 10 teams van Blauw-Wit basketball hun wedstrijden. Liefst 8 van de 10 wisten te winnen, enkele nét op het nippertje, andere héél ruim! Heren1 ging op bezoek bij Punch in Delft onderuit maar handhaaft zich nog op de 5e plaats in de 2e Divisie C.

Wedstrijdverslagen

Mixed U14-2 speelde zaterdag 15 februari in Bergen op Zoom tegen WBB Giants. Thuisploeg was door zieken met 5 man, dus die moesten het rustig aan doen. Blauw-Wit paste zich daaraan aan en waren soms een beetje laks in de passing. Dat heeft de Roosendalers er niet van weerhouden om overtuigend te winnen (32-66) en zo hielden ze het toch ook nog leuk voor de tegenstander.

Mannen U14-1 ging op bezoek bij de nummer laatst in de 2e Divisie, Vlijmscherp in Vlijmen. Blauw-Wit begon niet scherp genoeg en de defence was niet gretig. Daardoor bleef thuisploeg goed bij. In het derde kwart kwamen de Roosendalers eindelijk op het gewenste niveau en wisten ze flink uit te lopen. Ze lieten veel mooie basketball zien en hadden duidelijk weer plezier. Ook een mooie winst dus: 50-75.

Mixed U12-2 kreeg een gemakkelijke wedstrijd in en tegen Bladel. Na 4 periodes vrij spelen hadden ze een ruime voorsprong en schakelden ze over naar een trainingssituatie, waarbij ze konden oefenen om op positie te gaan staan en de bal op te dribbelen. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met 13-72. Ze hadden gemakkelijk door de 100 punten kunnen gaan, maar op deze manier leerden ze ook nog heel over een aanval opbouwen.

Heren 1 ging op bezoek bij de Delftse studenten van Punch. Drie kwarten lang bleef het voor beide teams spannend, met om en om scores. Blauw-Wit wist even een kleine voorsprong van 5 punten te nemen maar het lukte niet om die verder uit te bouwen. Punch kwam altijd terug ongeacht hoe de Roosendalers verdedigden. In de vierde periode ging Blauw-Wit te veel forceren en mee rennen, bovendien werd het een erg fysieke wedstrijd waarin de arbitrage erg veel toeliet en dat leidde tot oplopende frustratie en dat kostte ze uiteindelijk de wedstrijd. Eindstand 64-49.

Mannen U16-1 speelde zaterdag tegen Grave. Het eerste kwart had Blauw-Wit nog een beetje moeite om op gang te komen, maar na 4 minuten namen de Roosendalers een voorsprong. Vanaf de 2e kwart domineerde Blauw-Wit en werd duidelijk dat bezoekers het niet konden bijbenen. Een heel ruime overwinning was het resultaat: 145-43.

Mixed U12-1 ontving zaterdag BC Virtus uit Werkendam. Vol goede moed na de ruime overwinningen in afgelopen wedstrijden, en helaas 1 geblesseerde speler, kwam Blauw-Wit het veld op. Tegen de felle Roosendaalse defense, die tot veel fastbreaks en goed uitgespeelde aanvallen leidde, kwamen de bezoekers er nauwelijks aan te pas. Ook nu weer waren de Blauw-Witters gretig en erop gebrand de 100 punten te halen. En dat lukte, met scores van iedereen! Liefst 106 tegen 28 werd de eindstand.

Mannen U16-2 speelde tegen BC Vossenberg, de nummer 3 van de competitie, uit Oudenbosch. Blauw-Wit startte deze keer sterk en omdat de 1-3-1 press goed stond wisten ze meteen een ruime voorsprong te nemen. Verder liepen de plays goed waardoor er gemakkelijk scores inside gemaakt werden. Laatste kwart wilden de mannen al weekend gaan vieren waardoor de tegenstander nog wat tegenscores konden maken. Eindstand: 87-41.

Vrouwen U16 speelde een wat ongelukkige wedstrijd tegen BC Vossenberg uit Oudenbosch. Verdedigend stond het niet altijd goed en de eigen scores wilden niet echt vallen. Een game waar ze veel van konden leren dus. De bezoekers trokken nét aan het langste eind: 51-53.

Mannen U18-2 kreeg Agathos uit Raamsdonksveer op bezoek. Het bleek toch heel lastig om op het eind met 5 tegen 3 spelers maar Blauw-Wit won net met 68-66. Bezoekers waren door ziekte maar met vijf spelers naar Roosendaal gekomen. Toch speelden ze eerste helft een press en kwamen zelfs voor 33-38. Na rust kwam Blauw-Wit terug en nam een 54-48 voorsprong. Bij Agathos vielen 2 spelers uit met vijf fouten. Maar met drie man hielden ze Blauw-Wit toch bij omdat Roosendalers verzuimden om gemakkelijke scores te benutten. Op 6 seconden voor het eind bij 68-66 kreeg een speler van Agathos zelfs nog 3 vrije worpen, na een onhandige Roosendaalse fout op een 3-punts poging. Voor bezoekers de kans om alsnog de wedstrijd te winnen. Maar hoewel Agathos in de hele wedstrijd bijna geen vrije worpen miste, vielen ze nu, gelukkig voor Blauw-Wit, niet en kwamen Roosendalers met de schrik vrij.

Mannen U22 ontving Slamdunk 97 uit Heesch. Aanvallend begonnen Roosendalers wat te statisch en verdedigend moesten ze flink aan de bak. Gelukkig pakten ze de aanval goed op met mooie passes en hoewel de schoten niet allemaal vielen hadden ze wel regelmatig de aanvallende rebounds en konden ze tweede kansen benutten. Verdedigend stonden ze ook hun mannetje, waardoor ze 2 minuten voor tijd met 2 punten voor kwamen te staan. In de laatste fase dus rustig uitspelen en dat lukte, ondanks flinke druk van bezoekers. Een nipte maar mooie win: 63-59.