Blauw-Wit overzicht weekend 1/2 februari

De basketballers van Blauw-Wit hebben afgelopen weekend weer flinke sportieve strijd geleverd. Heren 1 verloren in Den Haag met 69-63 van HBV The Jumpers. Heren 2 kwam zondag met een 47-62 overwinning thuis uit Oirschot na een wedstrijd tegen het eerste mannenteam.

Oirschot Mannen Senioren 1 – Blauw-Wit Mannen Senioren 2 47 – 62

Zaterdag 1 februari kwam Mannen U14-1 in actie tegen de ongeslagen koploper in de 2e Divisie, High Five Tilburg. Ze begonnen goed aan de wedstrijd maar de thuisploeg speelde een felle press en zette de Roosendalers op een ruime achterstand. Blauw-Wit had iets te weinig energie en durf om onder de pressie uit te komen. Daardoor bleef de ruime winst in Tilburg.

Heren 1 ging op bezoek bij HBV The Jumpers in Den Haag. Van tevoren was gewaarschuwd dat het een stroeve wedstrijd zou worden ongeacht dat thuis met 19 punten gewonnen werd. Maar de Roosendaalse formatie begon slap en liet de thuisploeg zomaar een 12 punten voorsprong nemen. Toen herpakten ze zich en lieten ze zien hoe mooi het spelletje is en wat ze echt kunnen. Zo kwamen ze zelfs tot een voorsprong van 2 punten, maar het lukte ze niet om die vast te houden. Al voor rust namen de Hagenaars de voorsprong weer over en ondanks verwoede pogingen en meermalen gelijktrekken van de stand, lukte het de Roosendalers deze keer niet om de winst te pakken. Jumpers won met 69-63.

Er stond ook een viertal thuiswedstrijden op het programma.

Mannen U22 ontving High Five uit Tilburg. Vorig halfjaar leverde dat spannende wedstrijden op. En nu ook weer. De start was goed, maar bezoekers kwamen halverwege het 1e kwart op voorsprong. 1e kwart 14-20. Het 2e kwart ging over en weer. De schoten van High Five vielen goed en deRoosendalers moesten het van drives hebben. Met enkele nieuwe spelers was het samenspel soms wat moeizaam. Ruststand 26-32. Na rust schakelde Blauw-Wit over op 2-3 zone om zo ook fast breaks te creëren. En dat lukte uitstekend! De wedstrijd kantelde en bij 54-46 begonnen ze aan het laatste kwart. Daarin kwam High Five nog dichtbij, maar Blauw-Wit speelde de wedstrijd goed uit en won uiteindelijk met 62-58.

Mixed U10 kreeg ELBC uit Etten-Leur op bezoek. Ze begonnen de wedstrijd met veel energie ondanks dat sommigen nog flink moe waren van hun deelname aan de Cycle Sensation. De gehele wedstrijd werd er goed gespeeld als een team en ook in de verdediging werd hard gewerkt. Zo wisten ze ook deze wedstrijd te winnen: 48-20.

Mixed U14-2 ontving MixedU14-3 van het zelfde Blauw-Wit, die bij elkaar in de competitie zijn ingedeeld. Thuisteam U14-3 was wegens enkele geblesseerden niet compleet maar versterkt met 2 gastspelers konden ze toch starten. Het eerste kwart ging het scoren moeizaam en kwam U14-2 op voorsprong door veel fast breaks. In het 2e kwart stond de U14-3 defense al wat beter en ging ook het scoren gemakkelijker. Na rust lukte het een hele tijd om de achterstand in te lopen. Maar toen begon de vermoeidheid toe te slaan en vergrootte U14-2 hun voorsprong tot uiteindelijk 45-75.

Mannen U16-1 speelde tegen BiksShots Hilvarenbeek. In het begin van de wedstrijd liep het vrij gelijk op, maar door slordigheid verloren de Roosendalers de eerste helft. De tweede helft verliep beter. Ze maakten slimmere keuzes en gingen meer samenspelen. Maar BiksShots deed dit nog nét iets beter waardoor ze de winst meenamen: 68-71.

Heren 2 kwam zondag 2 februari in actie in Oirschot tegen de gelijknamige Basketball Club. De Roosendalers begonnen de wedstrijd prima maar gaandeweg zakte het wat in, de eigen schoten vielen te weinig en in het 3e kwart kwamen ze zelfs op achterstand tegen de nummer laatst uit de competitie. Maar in de eindfase lukte het toch om de wedstrijd naar zich toe halen en ook deze pot winnend af te sluiten: 47-62.