Blauw-Wit overzicht weekend 25 januari

Afgelopen weekend was voor de meeste teams van Blauw-Wit Basketball een succes. Zowel de jongste als de oudste leeftijdsgroepen boekten mooie overwinningen. Zo wonnen Heren1 van de koploper Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Daarmee houden ze aansluiting met de top in de 2e Divisie.

Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – BV Squirrels Mannen Senioren 1 57 – 42

Mixed U14-2 mocht zaterdagochtend vroeg met 7 spelers aantreden tegen Eastwood Tigers in een onverwarmde hal in Oosterhout. Ze begonnen wat ongemakkelijk en stroef, maar eind tweede kwart kwamen ze in hun spel wat resulteerde in een lichte voorsprong. Door een goede verdediging en beter lopende aanvallen wisten ze de voorsprong gestaag uit te bouwen. Eindstand: 55-74.

Mixed U10 speelde zaterdag in Etten-Leur tegen ELBC. Vanaf het begin werd er goed verdedigd en liepen de aanvallen goed waardoor de Roosendalers een mooie voorsprong konden opbouwen. Die voorsprong wisten ze de gehele wedstrijd vol te houden en zo namen ze de winst 21-42 mee naar huis.

Mannen U16-2 speelde tegen High Five in Tilburg. Ze hielden de thuisploeg door strakke verdediging de gehele wedstrijd goed van scoren af. Met een goedlopende 1-3-1 press wonnen ze gemakkelijk. Eindstand: 22-62.

Mixed U12-2 speelde zaterdag hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen BBF Migliore uit Rijen. Het begin was erg wisselend en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Over de hele wedstrijd bleek Blauw-Wit wel de betere ploeg, maar door wat luie defence wisten de bezoekers lang dichtbij te blijven. Uiteindelijk wonnen de Roosendalers toch nog dik: 64-43.

Mannen U16-1 ging op bezoek bij Black Eagles in Rosmalen, de directe rivaal. De Roosendalers namen eerst een voorsprong van zo’n 25 punten maar door enkele blessures en onzeker spel in de slotfase liepen ze toch tegen een nederlaag aan: 56-53.

Mannen U18-1 ontving BC Bladel Mannen. Blauw-Wit domineerde de wedstrijd vanaf het begin en zo wonnen ze met een ruime 90-40.

Mixed U12-1 zou in Bergen op Zoom spelen tegen WBB Giants maar de thuisploeg had te veel zieken waardoor de wedstrijd werd afgelast.

Mannen U18-2 verloor na verlenging een spannende en goede wedstrijd tegen Barons uit Breda, met een krappe 74-76. Blauw-Wit speelde man to man over het hele veld, waardoor Barons veel balverlies leed. De zoneverdediging van de bezoekers was geen probleem voor de Roosendalers die veel inside konden scoren. De ruststand was 35-33. Ook na rust ging het gelijk op, met een gelijkmakende 3-punter vlak voor tijd 67-67. In de overtime bleef de spanning groot en werd in laatste seconden nipt verloren met 74-76.

Mixed U14-3 trad aan tegen Vossenberg uit Oudenbosch, de nummer 1 in de competitie. Het zou een flinke klus zijn om te winnen en bovendien beschikte Blauw-Wit niet over een team op volle sterkte. Het eerste kwart begon Blauw-Wit goed met de offense, veel naar het bord, maar er viel niks. In het tweede kwart was er kleine achterstand ontstaan die door goed teamwork aan beide kanten van het veld weer werd gedicht, tot 3 punten bij rust. In het 3e kwart raakten er enkele spelers licht geblesseerd en waren er geen wissels meer. Even lieten ze het koppie hangen maar in de slotfase van de wedstrijd herstelden ze zicht toch. Maar de winst zat er niet meer in: 53-80.

Heren 2 kreeg Vlijmscherp uit Vlijmen op bezoek. Het eerste deel van de wedstrijd ging het vrijwel gelijk op. Maar na rust kwam de wedstrijd steeds meer de Roosendaalse kant op en wonnen de heren met 65-46. Al met al een prima wedstrijd die nog veel beter kon!

Mannen U14-1 ontving Basketball Academy Limburg uit Weert. Blauw-Wit had één opdracht: een betere wedstrijd spelen dan de vorige keer. De intensiteit was nu veel beter dan de voorgaande wedstrijden. Alleen leiden ze nog wel te gemakkelijk balverlies. De passing moet nog beter, maar de verdediging bleek al een stuk vooruitgegaan. De vorige keer met 100 punten verloren, nu met 50, dus duidelijk progressie gemaakt!

Heren 1 stuntte tegen koploper Squirrels uit Berkel en Rodenrijs. Na een gelijk opgaand eerste kwart (9-9) zetten ze de bezoekers onder druk met een felle defense die tot veel steals leidde. De scores vielen overigens maar moeizaam. Maar gaandeweg ging het beter en met liefst 12 driepunters bouwden de Roosendalers aan een mooie win: 57-42. Daarmee houden ze aansluiting met de top in de 2e Divisie.