Basketball overzicht weekend 6/7 december

De basketballers van Blauw-Wit kwamen afgelopen weekend weer in actie. Beide tweede divisie teams, Heren 1 en Jongens U14-1 gingen daarvoor verder het land in, naar Katwijk en Amstelveen. Het lukte deze keer niet om de winst mee te nemen, maar het seizoen duurt voor deze teams nog lang en er kan nog heel veel gebeuren. De andere teams zijn in de slotweken van de eerste seizoenshelft aangeland, met nog enkele wedstrijden te gaan. Na oud en nieuw gaan ze verder in nieuwe competities.

Vrouwen U16 ging vrijdagavond 6 december op bezoek bij Marathon in Vlissingen en speelde daar een leuke wedstrijd. De Roosendaalse defence stond niet altijd goed en de eigen scores vielen vaak niet. Toch bleven ze goed in de wedstrijd, maar het was niet genoeg voor de winst.

Ook Heren 1 mocht vrijdagavond aan de bak, tegen koploper Grasshoppers in Katwijk aan Zee. In de eerste periode zorgde het fysieke spel van de Grasshoppers ervoor dat Blauw-Wit niet in hun spel kon komen. Na wat aanpassingen in de defense in het tweede kwart, lukte het om van een 15 punten achterstand terug te komen tot 1 punt in het derde kwart. Het fysieke spel van de thuisploeg nam toen weer de overhand en de Roosendaalse aanval stokte. Meer dan 45 punten zaten er voor Blauw-Wit niet in en dat was veel te weinig voor de winst. Eindstand 62-45.

Zaterdag 7 december speelde Mannen U16-1 in Rosmalen tegen koploper Black Eagles. Het lukte Blauw-Wit heel knap om gestaag een voorsprong te nemen van 10 punten en die tot ruim in het derde kwart vol te houden. Maar toen zette de thuisploeg alles op alles en in de slotfase werd het heel spannend. Black Eagles kwam enkele keren gelijk en zelfs even vóór. In de laatste seconden hield Blauw-Wit toch het hoofd koel en zo won het met 49-52.

Helaas kon de uitwedstrijd van Mixed U12-2 tegen Simple-Dribble Steenbergen op het laatste moment niet doorgaan wegens afzeggen door thuisploeg.

In Roosendaal ontving Mixed U10 de Barons uit Breda. De bezoekers wisten in de eerste perioden een flinke voorsprong op te bouwen. Toen kwamen de scores bij Blauw-Wit op gang en de Roosendalers kwamen stapje voor stapje dichterbij. Helaas duurde de wedstrijd te kort om de winst in Roosendaal te houden. Eindstand 28-43.

Mannen U22 won van Smokkelhoek met 58-40. Ze leverden veel energie in de defensie zowel in man-to-man als in hun box and one tactiek. De Roosendaalse schoten vielen goed en ook de drives (onder andere uit fast breaks) waren leuk om naar te kijken. Ze brachten geduld op om naar de ring te gaan en lieten de bal lekker rondgaan. Als het volgende week lukt te winnen van High-Five dan dragen ze de laatste plaats over aan een ander team!

Mixed U12-1 kreeg Barons uit Breda te gast. De opdracht om hun meest scorende speler strak te verdedigen en geen kans te geven mislukte helaas, maar Blauw-Wit gaf het zeker niet cadeau. Er werd vaak goed gepasst en mooie scores gemaakt, alleen waren de bezoekers de Roosendaalse verdediging vaak nét te snel af. Mooi om te zien dat het team goed gegroeid is, in samenspel, in individuele acties en ook in scoren. Met keihard werken in aanval en verdediging lukte het om de achterstand beperkt te houden tot 17 punten: eindstand 52-69.

Mannen U18-1 speelde ontving Attacus uit Veghel. Het werd geen spannende wedstrijd, want de bezoekers waren veel sterker en Blauw-Wit kon weinig terugdoen.

Mannen U14-1 ging op bezoek bij MBCA Amstelveen. De tegenstanders waren oppermachtig en ondanks keihard en dapper werken kregen de Roosendalers alle hoeken van het veld te zien en weinig kans om zelf tot scoren te komen.

Heren 2 trad aan bij Springfield in Berlicum. De Roosendalers startten wat moeizaam maar na een paar wissels en hoofden dezelfde richting op gezet te hebben, begon de wedstrijd echt. Schoten vielen om de haverklap, en verdedigend stonden ze sterk. Het lukte om dat de rest van de wedstrijd vol te houden en zo konden ze de winst mee naar huis nemen. Eindstand 63-80.