Basketball overzicht weekend 8/9 november

Spannende basketball wedstrijden waren er afgelopen weekend te beleven. Blauw-Wit Heren-1 won opnieuw en pakt de eerste plaats in de 2e Divisie C. De U10 won voor het eerst, terwijl Heren-2 tegen zijn eerste verliespartij aanliep. Mannen U18-2 en U14-1 wonnen nipt hun spannende wedstrijden, en Vrouwen U1-6 verloor een hectische en superspannende wedstrijd. U14-2 en U14-3 speelden onderling en Mannen U16-2 had het opnieuw moeilijk.

Heren-1 ging vrijdagavond 8 november op bezoek bij CADY’73 in Capelle a.d.IJssel. Blauw-Wit begon wat ongeconcentreerd aan de wedstrijd en had wat moeite om effectieve aanvallen te spelen en verdedigende communicatie liep ook niet goed. Maar gelukkig had de thuisploeg hetzelfde probleem. Pas op het eind van het tweede kwart lukte het Blauw-Wit om z’n draai te vinden. Na rust lukte het om veel steals te pakken en te scoren uit fast-breaks en de Roosendalers namen een voorsprong van zo’n 10 punten. Door fysiek spel lukte het CADY bijna om weer langszij te komen, maar in het laatste kwart sloot de Blauw-Wit defense zich en gaven ze thuisploeg weinig kans meer. Blauw-Wit won 51-61, en omdat koploper Grasshoppers Katwijk verloor, staan Roosendalers nu samen met Grasshoppers bovenaan in de 2e Divisie C!

Mannen U14-1, dat ook in de 2e Divisie uitkomt, trad zaterdag 9 november in Rosmalen aan bij Black Eagles. Ze startten goed. Verdedigend nog wat zoekend maar aanvallend liep het heel aardig. Na rust lieten ze de tegenstander terugkomen, ook omdat de Roosendaalse aanval wat haperde en ze 1-tegen-1 hun mannetje niet stonden. Maar met veel inzet wisten ze toch de gehele wedstrijd voorsprong te houden en sleepten ze er een mooie winst uit, 61-68. De weg naar boven is ingeslagen.

Mixed U14-3 speelde thuis in Sporthal In De Roos tegen Blauw-Wit Mixed U14-2, die momenteel bovenaan staat in dezelfde competitie. Beide teams houden van snel spel met veel fastbreaks. Zaak dus om snel te schakelen van aanval naar defence en andersom. U14-2 startte sterk en liep snel uit. Maar eind 1e kwart wist U14-3 de achterstand weg te werken en U14-2 was niet in staat om voor rust hier verandering in aan te brengen. Na rust ging U14-2 op volle sterkte met full court press defence van start. Daardoor leed U14-3 veel balverlies en kon U14-2 weer uitlopen. Ook begon de vermoeidheid (door weinig wisselspelers) bij U14-3 parten te spelen. Hoewel U14-3 zich op het eind weer goed herpakte wisten ze niet meer dichterbij te komen en U14-2 won met 49-78. Beiden teams hebben hard gestreden!

Mixed U-10 ontving HighFive uit Tilburg. Blauw-Wit was erg sterk in de verdediging waardoor de tegenstander weinig kans had om te scoren. Bovendien speelden ze goed samen als een team en dat zorgde voor hun eerste overwinning, 37-17.

Mannen U18-2 won thuis maar net van Waldric uit Woudrichem met 59-56. De jongens begonnen de wedstrijd heel goed en kwamen ruim op voorsprong, einde 1e kwart 18-3. In het 2e en 3e kwart werd de voorsprong zelfs uitgebouwd naar 38-20. Toen kon Waldric opeens heel gemakkelijke layups scoren en kwamen ze terug in de wedstrijd. Blauw-Wit was even het spoor kwijt maar wist de thuiswedstrijd toch te winnen, waardoor ze op de 2e plaats komen.

Vrouwen U-16 kreeg Marathon uit Vlissingen te gast. En ook nu werd het weer een spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar nauwelijks toegaven. In de defense waren er nog een hoop dingen te verbeteren, waardoor ze het volgende keren niet zo spannend hoeven te maken. Helaas ging de tegenstander er deze keer met de winst vandoor, 42-47.

Mannen U16-2 ontving Barons uit Breda, waar ze vorige keer heel dik van verloren. Verdedigend was het ook deze keer nog niet waterdicht maar toch wisten ze het verlies beperkt te houden, 33-63.

Heren-2, tot dan toe ongeslagen, speelde uit in Bergen op Zoom tegen WBB Giants 2. Blauw-Wit begon de wedstrijd sterk, schoten vielen en ze speelden goed als een team. De tweede helft lieten ze het heel erg hangen op defense, er werd minder onderling gecommuniceerd en te veel naar elkaar gekeken en de thuisploeg nam de voorsprong over. Uiteindelijk leek er nog een eindsprint in te zitten, maar dat mocht helaas niet baten. Eindstand 62-52, dus het eerste verlies dit seizoen.