Basketball overzicht weekend 2/3 november

De basketballers van Blauw-Wit Heren 1 zetten hun zegereeks in de 2e Divisie C voort en bezetten na de winst op Punch Delft de 2e plaats, en ook de andere teams van Blauw-Wit hebben afgelopen weekend, 2 en 3 november, mooie en leerzame resultaten geboekt.

Na vorige week een spannende wedstrijd net verloren te hebben, speelde Meisjes U16 weer een spannende wedstrijd in Breda tegen Barons. Rust houden in offence en defence bleek lastig. Eigenlijk is basketbal heel simpel. Weet wat je kan en durf te spelen. Gelukkig bleven ze erin geloven en met zijn allen hebben ze de overwinning eruit gesleept: 53-57.

Mannen U16-2 ontving BC Virtus uit Werkendam. Blauw-Wit opende de score maar daarna nam Virtus een voorsprong, en hoewel de Roosendalers in het tweede kwart nog een keer gelijkkwamen waren het de bezoekers die de winst meenamen: 37-53.

Mixed U12-2 speelde eveneens tegen Virtus. Ze hadden verwacht dat het een makkelijke wedstrijd zou worden, maar de Roosendaalse spelers waren steeds wat te laat in defence waardoor de tegenstander makkelijk wisten te scoren. In de aanval ging het bij Blauw-Wit toch best goed. Helaas wisten ze niet vaker te scoren dan de tegenstander en de winst, 39-66, ging mee naar Werkendam.

Mannen U18-1 speelde uit in Werkendam tegen Virtus. De thuisploeg won met 86-36.

Mixed U14-2 won thuis overtuigend de wedstrijd van BBF Migliore uit Rijen met 70-21. Blauw-Wit domineerde de wedstrijd met vele fast-breaks. Er werd hard gewerkt: als de tegenstander de bal vastpakte zaten ze er bovenop en door hand in de pass-line hadden ze veel steals. Als ze die altijd hadden omgezet in een goede finish had de winst nog veel ruimer geweest.

Mixed U14-3 mocht thuis aantreden tegen Biksshots Hilvarenbeek. Uit hadden ze al gewonnen dus ze kenden de tegenstanders al. Door gelijk veel druk te zetten in de verdediging konden ze veel ballen onderscheppen en fast-breaks lopen. Na het eerste kwart hoefden ze alleen nog maar verder uit te lopen, naar de uiteindelijk ruime winst 103-33.

Mannen U16-1 won thuis van Attacus Veghel. Na de spannende uitwedstrijd vorige week waren de Roosendalers voorbereid. Maar deze keer werd het niet zo spannend. Blauw-Wit was al vanaf de eerste minuut de betere ploeg en ze lieten weinig tegenstand toe. Alhoewel er een aantal leerpunten bleven was dit een goede winst, 92-52.

U 14-1 speelde thuis tegen Vlijmscherp SVH uit Vlijmen. De hele wedstrijd werd de intensiteit door de Roosendalers bepaald. Team defence ging beter en hierdoor zetten ze de tegenstander onder druk. Aanvallend scoorden ze nog te weinig maar de lijn naar boven is weer ingezet, en ze wonnen verdiend 71-54.

Heren 1 sloot zaterdag de basketbalavond in Sporthal In De Roos af tegen Punch uit Delft. Voor beide teams was de wedstrijd van belang. Ze deelden samen de 4e plek op de ranglijst in de 2e Divisie C. Gezien de lengte van de tegenstander was het zaak de rebounds te controleren. In de beginfase van de wedstrijd waren de Roosendalers nog niet scherp en de onderlinge communicatie verliep niet optimaal. Daardoor kreeg Punch ruimte onder de boards en in hun schoten en de bezoekers namen een voorsprong van 8 punten. In de tweede periode ging Blauw-Wit over op full-court press. Dat leverde mooie steals en goed gespeelde fast-breaks en scores op. Punch had moeite met de press, en Blauw-Wit nam bij rust de voorsprong over, 31-30. De derde periode ging gelijk op: elke keer dat de Roosendalers een voorsprong namen, kwam Punch terug. Lange tijd werd er wat gehaast gebasketbald en te geforceerd aangevallen. Pas in de laatste minuten wist Blauw-Wit een kleine voorsprong op te bouwen en met delay game de wedstrijd naar zich toe trekken. Eindstand 63-59, en daarmee nestelt Blauw-Wit zich op de tweede plaats.

U12-1 speelde zondag in Eindhoven tegen Almonte een mooie wedstrijd! Goeie posities, snelle breaks, goeie drives, felle defense bij vlagen, rebounds ook vaak, strak fluitende maar rechtvaardige refs die niet vaak mis zaten, maar soms kwamen ze ook net wat te weinig open op juiste moment, vergaten ze man én bal te zien in defense, en soms waren er wat onnodige dribbelkunstjes. Tóch heel goed partij gegeven, flink minder verschil dan vorig treffen in het begin van t seizoen, goeie vooruitgang te zien in het team! Eindstand 68-49.

Mannen U22 verloor leuke uitwedstrijd op zondag tegen Black Eagles in Rosmalen. Blauw-Wit begon goed en ze pakten een kleine voorsprong in de eerste periode. De tweede periode zetten de tegenstanders tandje bij en ze waren gelukkiger in de afronding waardoor ze iets uitliepen. Na rust liepen de Roosendalers twee geblesseerden op waardoor ze de aansluiting definitief verloren. Leerzaam ook, waar ze thuis eerder dit seizoen de winst pakten, werd het nu uit 70-50.