Basketball overzicht weekend 26/27 oktober

Na een weekje zonder wedstrijden kwamen de basketballers van Blauw-Wit afgelopen weekend weer in actie. Er waren 6 thuiswedstrijden, waaronder de eerste keer voor Blauw-Wit’s jongsten van U-10, en Mannen U-18 die een sterke wedstrijd speelden en hun langverwachte winst pakten.

Blauw-Wit’s jongsten van U-10 mochten thuis aantreden tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom. Het was een leuke wedstrijd en na de eerste periodes stonden ze liefst met 17-4 voor. Maar toen kwamen bezoekers terug en bij Blauw-Wit lukte het even niet meer waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde op een 25-25 gelijkspel. Toch was een gezellige, sportieve en spannende wedstrijd

Vrouwen U-16 ontving BV Souburg. Het werd een spannende wedstrijd die vanaf het begin gelijk op ging. De Blauw-Wit dames hadden aanvallend en verdedigend goede momenten maar dat werd vaak gevolgd door wat overhaaste passes en schoten. Tot het einde bleven ze hard werken en heel dicht bij de winst. Helaas ging het laatste schot mis, waardoor ze met slechts drie puntjes verloren. Eindstand 65-68.

Mixed U12-1 kreeg HighFive uit Tilburg te gast. Ze begonnen wat slordig aan de wedstrijd en gingen te veel in het spel van de tegenstander mee waardoor het een aantal kwarten onnodig gelijk op ging. Maar gaandeweg werd het Roosendaalse spel netter, wisten ze geduld te bewaren tot er openingen ontstonden en toen kwamen door goed samenspel de scores vanzelf. Voorsprong opbouwen was daarna de taak, en die werd goed uitgevoerd, met een verdiende winst tot gevolg: 67-36!

Mannen U18-2 verloor van een oppermachtig Langstraat Shooters uit Waalwijk. De Roosendalers hadden moeite om tot scoren te komen en bij rust stonden ze al 15-33 achter. Ook in de tweede helft hetzelfde beeld: de bezoekers scoorden gemakkelijk door zwakke verdediging en veel balverlies bij Blauw-Wit. Leerzaam was het wel. Eindstand 33-85.

Mannen U-22 speelde tegen EVBV Octopus uit Vught, tot dan ongeslagen. De opdracht was vanaf het begin helder: Verdedigend de boel dicht houden, schoten voorkomen, geen tweede pogingen toestaan, zelf rebounds pakken en snel omschakelen naar aanval, goed aanvallen uitspelen en ook daar rebounds pakken. Die opdrachten werden heel goed uitgevoerd. Bij de bezoekers was één speler behoorlijk bepalend en Blauw-Wit deed alles om die uit de wedstrijd te houden. De mannen uit Vught hadden daar moeite mee en de wedstrijd bleef tot het eind een echte close game! Helaas lukte het net niet met een buzzerbeater de overwinning binnen te slepen en werd het 64-66!

Mannen U18-1 dat nog steeds naarstig op zoek was naar een winstpartij ontving het nog ongeslagen Biks Shots uit Hilvarenbeek. Blauw-Wit’s man-to-man defense liep voor geen meter en al snel keken ze tegen een 12-2 achterstand aan. Maar gaandeweg ging het beter en toen ze na de rust overschakelden op zone-defense lukte het om in te lopen. Ze lieten zien dat ze mooie aanvallen kunnen spelen en ze wonnen nipt, 69-67.

Het nog ongeslagen Mixed U14-2 ging zondag 27 oktober op bezoek bij Vlijmscherp in Vlijmen. De thuisploeg beschikte over twee echt goede spelers die moeilijk te stoppen bleken. Blauw-Wit begon toch redelijk, maar het lukte niet om voorsprong te pakken. Ondanks hard werken bleef het stuivertje wisselen. Vooral in het laatste kwart liepen de emoties, frustraties soms, hoog op en lukte het niet meer om de rust te behouden waardoor onzorgvuldige passes, te veel balverlies en te weinig samenspel, en een eerste verliespartij was het gevolg: 63-49.