Wedstrijdoverzicht Blauw-Wit Basketball weekend 5 oktober

Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit hun wedstrijden met flink wisselende resultaten: er waren close games waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, maar ook zowel winst- als verliespartijen met rond 100 punten. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en het programma voor het weekend 12 oktober:

U10 speelde zaterdag 5 oktober in Etten-Leur tegen ELBC, de nummer 1 in de competitie. Het werd toch een sportieve en gezellige wedstrijd. En in de eerste paar periodes was het verschil tussen de twee teams goed te zien, want waar Blauw-Wit nauwelijks kans kreeg om te scoren had de tegenstander dat wel. Maar halverwege ging het ineens stukken beter en konden Blauw-Wit’s jongsten ook wat meer inlopen. De eindstand werd uiteindelijk 37-21 voor ELBC.

U12-1 ging op bezoek bij Wyba in Wijchen. De opdracht was om als team samen te spelen met zo min mogelijk dribbels. Verdedigend waren ze scherp en zaten ze goed in de passlijnen, wat zorgde voor veel steals en gemakkelijke scores. 2e helft was er wat meer gemakzucht, de overwinning was bij rust al binnen. Eindstand 30-61.

Vrouwen U16 speelde in Oudenbosch tegen Vossenberg. Een echte wedstrijd is het eigenlijk niet geweest. In het begin werd er goed druk gezet en de tegenstander kwam er niet uit. In combinatie met steals, fast breaks en goed teamspel is er dan ook ruim gewonnen.

Mannen U18-2 kreeg basketballes in Etten-Leur, 102-42 voor ELBC. De thuisploeg scoorde wel heel gemakkelijk in het 1e kwart, ze misten maar 2 ballen. Na een minuut 12-0 werd het uiteindelijk 36-9 aan het einde van het 1e kwart. Het Tweede kwart ging ELBC toch missen en won Blauw-Wit het tweede kwart met 9-10 (45-19). Na rust kwam Blauw-Wit als snel in foutenlast en kon de Ettense ploeg weer dik uitlopen en zelfs de 100 punten halen.

Mannen U18-1 had uitwedstrijd in Tilburg tegen High Five. De tegenstander had veel lengte, was fysiek veel sterker dan Blauw-Wit. Maar de Roosendalers gaven het zeker niet cadeau en wisten het verlies te beperken op 66-53. Het was een goede wedstrijd.

Mannen U22 speelde in Veghel tegen Attacus. Helaas kon het team maar met 5 man en 1 U18-speler aantreden. Attacus had een volle bank snelle en lange spelers. In de wedstrijd bleek dat de Roosendaalse defense niet goed stond en in de aanval hadden ze nog veel te veel turnovers. In de 2e helft overgeschakeld naar 3-2 zone defence. Dat ging al veel beter maar de turnovers bleven en Attacus liep toch weer uit. In het 4e kwart ging het beter, ondanks dat Blauw-Wit maar 6 man had en de thuisploeg doorlopend wisselde, kwamen juist zij moeilijker tot scoren. Eindstand 94-37.

Mixed U14-3 kreeg BBF Migliore uit Rijen op bezoek. BBF Migliore opende de score maar daarna was het grotendeels eenrichtingverkeer richting de Rijense basket en Blauw-Wit scoorde er op los. Eindstand 64-23.

Mannen U16-2 speelde thuis tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom. Vanaf het 1e kwart liepen de Giants uit met snel spel waar de Blauw-Wit defense niet snel aan gewend was. Blauw-Wit speelde goed terug, maar met gemiste kansen liepen de Giants verder uit. In de 2e helft werd er strakker gespeeld in de defense en goed uitgeboxt. Een mooie wedstrijd, maar uiteindelijk verloor Blauw-Wit met 49-69.

Mannen U16-1 ontving Vlijmscherp uit Vlijmen. Vlijmscherp had eerder gewonnen van Biks Shots waar Blauw-Wit eerder van verloor. Ze verwachtten dus een zware strijd. Ze speelden eerst man to man defense maar dat verliep minder goed, omdat het snelle jongens waren. Toch lukte het Blauw-Wit vanaf de 5e minuut in de eerste kwart om te domineren. Het samenspel was goed, iedereen wist te scoren en de eindstand kwam op een ruime 101-40.

Heren 2 kreeg BC Oirschot op bezoek. Roosendalers begonnen sterk maar verder in de wedstrijd zakte het heel even in. Ze staken de koppen even bij elkaar en zo konden ze het gas weer opentrekken en ook in deze wedstrijd werd de 100-puntengrens doorbroken. Eindstand 100-51.

Heren 1 speelde thuis tegen HBV The Jumpers uit Den Haag. De eerste periode ging gelijk op en beide teams keken de kat uit de boom. In de tweede periode schakelde Blauw-Wit over op andere tactiek, met de opdracht de weg richting de basket te sluiten en de rebounds controleren. Dat lukte goed en met 10 punten voorsprong voor Blauw-Wit gingen de teams rusten. Na rust lukte het ook om de meest scorende tegenstander af te stoppen en bij het ingaan van het vierde kwart was de voorsprong inmiddels opgelopen naar 20 punten. Die voorsprong wisten ze vol te houden en Blauw-Wit won: 75-56.