Uitslagen & verslagen weekend 14 september

Afgelopen weekend was voor de teams van Blauw-Wit Basketball het eerste reguliere competitieweekend van het nieuwe seizoen. Na de zomervakantie is er hard getraind. Voor veel spelers was het afgelopen weekend een eerste wedstrijdervaring in een hogere leeftijdsgroep, nieuwe teamsamenstelling, nieuwe coaches, en nieuwe tegenstanders. En met heel veel inzet van een kleine groep bestuurs- en stafleden is het programma toch weer helemaal rond gekomen.

U12-2 speelde zaterdagochtend vroeg in en tegen Oosterhout. De thuisploeg beschikte over meer ervaren en grotere spelers die basketballtechnisch flink verder bleken te zijn dan de Roosendalers. Eastwood Tigers nam een forse voorsprong en Blauw-Wit kwam er deze ronde maar nauwelijks aan te pas.

Mannen U16-2 speelde tegen BiksShots U16-2 in Hilvarenbeek. Blauw-Wit had een groot lengtevoordeel en had daardoor vrijwel elke rebound. Door een sterke defense en snelle transitie pakte Blauw-Wit snel de voorsprong met als ruststand 10-30. In de 2e helft werd het sterke spel voortgezet met een snelle post-up-play. Maar BiksShots speelde goed terug maar Blauw-Wit nam de winst mee, eindstand 29-60.

Heren 2 speelde uit tegen Vossenberg in Oudenbosch. Door het tempo hoog te houden ging het eigenlijk vanaf het begin heel soepel. De Roosendalers namen een voorsprong die in het 2e kwart iets afnam maar na rust trokken ze het gas open en gingen ze overheen. Eindstand 40-85.

U12-1 ontving in hun eerste thuiswedstrijd Vlijmscherp uit Vlijmen. Blauw-Wit toonde wel veel individuele dreiging en mooie acties maar soms wat te weinig samenspel. Soms liepen ze ook elkaar in de weg, kwamen passes niet aan, werd wat te veel en onnodige gedribbled, wat dus leidde tot balverlies. De bezoekers waren duidelijk sterker, met meer druk op de bal en felheid in rebounding (na wat aansporing ging dat bij thuisploeg ook beter) en namen de winst mee, 36-63.

Mannen U22-1 ontving High Five uit Tilburg. Aanvallend liep het bij Blauw-Wit wat te chaotisch en defensief ontbrak de eenheid, zodat de bezoekers gestaag een voorsprong konden opbouwen. Hoewel de Roosendalers bleven vechten ging de winst uiteindelijk mee naar Tilburg.

U14-3 kon met negen spelers aan de wedstrijd beginnen tegen Barons U14-2 uit Breda. Vanaf de start waren de Roosendalers duidelijk het snelst. Vanuit een hele strakke defense dwongen ze veel turnovers van het andere team af, gevolgd door goede scores. Blauw-Wit bleef heel de wedstrijd goed druk zetten en kon daardoor een mooie eerste winst binnenslepen.

Ook Mannen U18-2 won nog vrij makkelijk hun eerste thuiswedstrijd, met 61-46 tegen High Five U18-2 uit Tilburg. Het begin was niet goed: de bezoekers konden veel te makkelijk scoren en liepen uit naar 3-10. Maar Blauw-Wit vocht goed terug en kwam zelfs voor met 13-10. De eerste kwarten ging het verder gelijk op met toch een voorsprong voor High Five bij rust 25-30. Na rust was er een veel beter spelend Blauw-Wit dat veel wisselde en bijna alle spelers wisten te scoren. Vanaf de voorsprong met 41-36 in het derde kwart liep de score uiteindelijk op naar 61-46.

Mannen U14-1 heeft afgelopen weken hard getraind en speelde nu hun eerste wedstrijd op 2e Divisie-niveau, inclusief een 24sec schotklok, uit in Barendrecht tegen CBV Binnenland. In het begin konden ze nog aardig meekomen, maar na het eerste kwart kwamen ze steeds moeilijker onder de druk van de sterke en vooral veel grotere thuisploeg uit en vlogen de tegenscores hen om de oren. Ondanks verschillende dappere pogingen om iets tegenin te brengen moesten ze toch een flinke nederlaag incasseren.

U14-2 ging zondag 15 september met 9 spelers naar hun eerste uitwedstrijd tegen BiksShots Hilvarenbeek. Spannend in nieuwe samenstelling met beginnende coaches. De spelers kregen drie opdrachten mee: 1. snel spelen met fastbreak als het kan. 2. In de aanval willen ze na een pass een vervolgactie zien en 3. Felle defence tussen man en bord. Het eerste kwart was nog wat onwennig, hoewel ze al vrij snel voorstonden. Aan het einde van het eerste kwart werden ze weer bijgehaald (8-10). Het tweede kwart wilden ze met meer druk beginnen om te kijken of er een voorsprong kon worden opgebouwd. Dus full-court man-to-man defence. Daar kon de tegenstander niet mee omgaan en al snel liepen ze door mooie fast breaks flink uit. Na rust zetten ze hun goede samenspel voort en wonnen ze verdiend hun eerste pot.

Mannen U16-1 kwam eveneens in actie tegen BiksShots, U16-1. Na een wat moeizame start wisten de Roosendalers met goede individuele acties een kleine voorsprong op te bouwen. Het samenspel kon nog wel wat beter, met name in defense. Halverwege het tweede kwart kwam de thuisploeg langszij en namen ze de voorsprong over. Na rust kwam Blauw-Wit nog enkele keren op voorsprong maar thuisploeg drukte in het laatste kwart toch door en won de wedstrijd.

Op naar competitieweekend twee en de start voor Heren 1, Vrouwen U16, Mannen U18-1 en de allerjongste wedstrijdspelers van U10!