Blauw-Wit Basketball in weekend 28/29 september

Zaterdag 28 en zondag 29 september hadden de basketballers van Blauw-Wit weer een vol programma. Er werden twaalf wedstrijden gepeeld. Precies de helft daarvan werd gewonnen. Komend weekend zijn er 6 uit- en 7 thuiswedstrijden, onder andere van de Heren Senioren 1 en 2.

Mixed U14-1 verloor hun uitwedstrijd tegen Basketball Academy Limburg in Weert. Op zaterdagochtend bleken de tegenstanders veel gretiger waardoor Blauw-Wit al snel tegen een achterstand aankeek. Verdedigende taken werden regelmatig vergeten. Soms speelden ze ook goed onder de voortdurende druk uit. Er waren ook mooie scores te zien. Maar er was te weinig rust en ze kwamen lengte te kort onder het bord. Volgende week de lastige wedstrijd tegen High Five. Dan hebben ze de voorlopige top drie gehad!

Mixed U12-2 speelde uit in Werkendam tegen BC Virtus een hele leuke wedstrijd waarbij ze eerst op een mooie voorsprong kwamen maar per periode verwisselden de voorsprong met Virtus. Bij rust stonden ze een puntje achter maar ze maakten dat in de 5e en 6e periode ruim goed. Uiteindelijk was de 7e periode zwaar en verloren ze uiteindelijk de wedstrijd met een klein verschil, 47-43.

Mixed U14-2 speelde zaterdag tegen Migliore in Rijen. De Roosendalers gingen goed van start: veel steals, waardoor ze al snel op voorsprong kwamen. Het tweede kwart bouwden ze deze verder uit. Het derde kwart leverden ze wat in: Migliore wist beter gebruik te maken van hun lange speelster en Blauw-Wit wist dat niet effectief te verdedigen, uitboxen lukte niet waardoor thuisploeg meerdere kansen kreeg. Wat tips vanaf de zijkant en het laatste kwart sloten ze weer af met een overtuigende win: 42-73.

Mannen U18-1 ontving BC Virtus uit Werkendam. Het eerste en tweede kwart ging het gelijk op, beide teams gaven elkaar weinig toe. Na rust raakten de Roosendalers de controle over het spel kwijt en sloeg vermoeidheid toe. Virtus nam de winst mee: 43-64.

Mixed U12-1 kreeg Almonte uit Eindhoven op bezoek. Bij Blauw-Wit hadden enkele spelers al een wedstrijd voor een ander team in de benen maar de inzet was er zeker niet minder om. Er waren heel mooie acties te zien, maar de bezoekers waren fel, pakten veel steals en namen vrij gemakkelijk een voorsprong, vooral ook omdat Blauw-Wit door de strakke Eindhovense verdediging nauwelijks wist open te komen. Toch boden de Roosendalers goed tegenstand en Almonte ging met een kleinere winst dan ze mochten verwachten naar huis. Eindstand: 48-79.

Mannen U16-2 reisde af naar Werkendam om tegen Virtus aan te treden, deze keer met een gelegenheidscoach aangezien de vaste coaches zelf moesten spelen. Ze begonnen het 1e kwart niet onaardig hoewel ze wel op achterstand kwamen. Waarschijnlijk even wennen aan de vloer. Maar in de tweede kwart wilde die bal er gewoon niet meer in, ondanks goed uitgespeelde kansen. Virtus mocht met 30-17 voorsprong gaan rusten. Voor Blauw-Wit was de gifbeker nog niet leeg, want het 3e kwart begon zoals de 2e was geëindigd. Halverwege dit kwart was het verschil al 20 punten. Roosendalers kregen opdracht om niet meer naar het scorebord te kijken en gewoon lekker te ballen. En alsof er een last van het team viel, ging het toen wel lopen. In de verdediging zetten ze er een tandje bij. Er werden betere aanvallen gespeeld en de bal ging er weer in. Einde 3e kwart nog 16 punten verschil. In het 4e gingen ze gewoon door. Zomaar 8 punten op rij! Lichte paniek bij Virtus. Maar Blauw-Wit ging weer naar het scorebord kijken. De rust was weg en het gat bleef 10 punten, 51-41.

Mannen U22 won de thuiswedstrijd tegen de Black Eagles met 72-67.
In een gelijk opgaande wedstrijd trok Blauw-Wit uiteindelijk terecht aan het langste eind. In het begin keken ze steeds tegen een kleine achterstand aan maar langzaam kregen ze meer grip op de tegenstander en de wedstrijd. Ze konden lekker doorwisselen en snelle aanvallen afwisselen met iets meer rust. Door iets langer te combineren ontstond er meer ruimte om naar het bord te gaan of een beter schot te lossen en namen ze de leiding over. De tegenstander besloot om feller in de aanvalsrebound te gaan. Onder aanmoedigingen van de U14’s werd dat slotoffensief goed afgeslagen met verschillende steals en goede breaks.

De meiden van U16 speelden zaterdag 28 september hun eerste wedstrijd in hun nieuwe samenstelling, thuis tegen Barons uit Breda. Voor de wedstrijd zag de coach nog wat gespannen koppies, maar wat is nu het belangrijkste aan basketball? Het is een teamsport en het is gewoon leuk om te basketballen. Dat was het eerste kwart ook te zien. Goede defence en strakke passing, zoals ze op de training al gedaan hebben. Toch bleek het lastig om dat vol te houden en ze lieten de tegenstander soms onnodig dichtbij komen. Gelukkig bleven ze als team spelen en er werd vanaf de bank goed aangemoedigd. In het laatste kwart lukte het toch om een gaatje te slaan en trokken ze de winst naar zich toe: 58-49.

Mannen U16-1 ging op bezoek bij Attacus in Veghel. Het eerste kwart speelde Blauw-Wit een hele strakke man to man defense, waaruit heel veel fastbreaks gelopen konden worden en ze een voorsprong van 6-20 namen. In de tweede kwart door slordige offense met te gehaaste passes en meer ego bal te spelen kwam Attacus nog terug. Na de rust bleef het een beetje op dit niveau, defense was minder, helpside stond niet meer goed, waardoor Attacus een paar open drives kreeg. Attacus schoot in het 4e kwart 3 3punters, waardoor de Blauw-Wit voorsprong nog maar 5 punten was. In de laatste vijf minuten werkten de Roosendalers heel hard in de defense en namen ze meer rust in de offense. Daardoor pakten ze steals en passes bij de tegenstander werden verstoord. Eindstand 49-60.

Heren 1 speelde uit in Berkel en Rodenrijs tegen Squirrels, hun tweede wedstrijd van het seizoen. Eindstand 81-54, tegen een tegenstander die beschikte over enkele grote spelers die Blauw-Wit inside geen enkele kans gaven. Bovendien vielen de eigen schoten niet, terwijl thuisploeg met scherp schoot. De eerste kwarten wist Blauw-Wit nog redelijk in het spoor te blijven maar als snel na rust kwam de achterstand op ruim 30 punten en was de wedstrijd gelopen.

Mixed U14-3 speelde zondag 29 september de uitwedstrijd tegen Biks Shots in Hilvarenbeek. Door een snelle start in de offense kon Blauw-Wit gelijk een gaatje slaan, maar na een time-out van de tegenpartij waren ze even de orde kwijt. In het tweede kwart gingen de scores gelijk op, maar in het derde kwart was de felheid bij Blauw-Wit in de defense terug en konden ze de voorsprong vergroten. Uiteindelijk mochten ze een mooie 34-70 winst mee naar huis nemen.

Heren 2 speelde zondag uit tegen Vlijmscherp2 in Vlijmen. Op het eerste gezicht leek het een makkelijke wedstrijd te worden, totdat ze begonnen. De eerste kwarten verliepen wat chaotisch mede door vreemde arbitrage waarover beide teams zich beklaagden. Na rust trokken de Roosendalers het gas open en gingen ze er als team tegenaan. Ze scoorden gemakkelijk en liepen flink uit en wonnen zo met 31-58.