Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 oktober

Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Eerste winst voor Mixed 12-2 in de uitwedstrijd tegen octopus. Het team begn goed en stond met de rust 13-32 voor. De tweede helft ging het iets minder in de verdediging en werd het verschil 10 punten. Uiteindelijk werd het een dikverdiende winst voor U12-2 met 32-54.

Mixed U14-1 speelde uit tegen Devine een goede wedstrijd met wat ze de afgelopen weken geleerd hebben. Veel goede aanvallen en rebounds. In het eerste kwart wilde de bal er niet in bij Blauw-Wit. De rest van de wedstrijd ging gelijk op, maar er werd toch verloren met 85-49.

Mixed U14-2 speelde zondag tegen Barons een goede wedstrijd en won weer met 28-76. U14-2 is halverwege de competitie en nog steeds ongeslagen.

Mixed U14-3 ging op bezoek bij Vlijmscherp, op het eerste gezicht een makkelijke wedstrijd. Na een goede snelle start kwam Blauw-wit op voorsprong, maar door de slechte scheidsen raakte het team gefrustreerd. Er werd onnodig verloren met 61-57.

Mannen U16-2 speelde tegen High Five in Tilburg. Het team kreeg de taak om het doelsaldo omhoog te brengen. Dat lukte, Blauw wit was een tandje te sterk voor de Tilburgenaren en won dik met 28-113.

Heren 1 deed goede zaken bij CBV Binnenland in Barendrecht. De wedstrijd werd goed begonnen, met mooie aanvallen.. In de tweede periode kwam een black out. Alles ging fout, dat leidde tot een ruststand van 31-24. Door een box and one-verdediging werd de scorende spelers van de tegenstander uitgeschakeld en de aanval begon beter te draaien. Na een kleine voorsprong speelde de BW heren met geduld en wonnen met 51-64.

Heren 2 won de moeilijke uitwedstrijd bij Waldric met 63-73.