Skip to content

Komende wedstrijden erop of eronder voor Heren 1

Komende wedstrijden erop of eronder voor Heren 1 published on Geen reacties op Komende wedstrijden erop of eronder voor Heren 1
Facebooktwitter

Vrijdagavond 6 april speelde Mannen U18 in Boxtel tegen JRC. Het gemis van 4 basisspelers leidde ertoe dat het geen revanche van vorige week werd, maar ze kregen zelfs een afstraffing door de slechte defense. Thuisploeg scoorde erop los en ondanks dat Blauw-Wit het tweede kwart nog wist te winnen, bleef de winst in Boxtel: 89-39.

Afgelopen zaterdag 7 april waren er vijf thuiswedstrijden in Sporthal InDeRoos, waaronder liefst twee wedstrijden waarin 2 Blauw-Wit teams tegen elkaar uitkwamen: U10-2 speelde thuis tegen U10-1 en U12-3 ontving U12-2.

Maar de Roosendaalse basketballzaterdag startte met twee 2e Divisie wedstrijden. Mannen U14-1 speelde tegen HanzeStars uit Zutphen. Uitwedstrijd werd daar, door ontbreken van enkele eigen spelers, verloren maar nu waren ze compleet en dat gaf moed. Bij winst konden ze zich bij de top3 aansluiten. En zpwaar: Blauw-Wit liep lange tijd zomaar over bezoekers heen en bouwde een flinke voorsprong op. Maar HanzeStars ging fysieker spelen en deed alles wat geoorloofd en niet geoorloofd was om de scorende Blauw-Wit spelers aan te pakken. Dat leidde tot enkele nare blessures en het onbestraft blijven van die fouten leidde ook tot oplopende frustraties. Bezoekers kwamen naderbij maar tot ver in het laatste kwart weet Blauw-Wit toch bij te blijven. In laatste minuten was alle energie bij overgebleven spelers op en namen bezoekers toch de winst mee, 68-78.

Mannen U16-1 ontving CBV Binnenland uit Barendrecht. Blauw-Wit beschikte over slechts 6 spelers tegen het dubbele aantal bij bezoekers. Roosendalers werkten keihard, speelden sterk aanvallend basketball en wisten het ook bezoekers goed moeilijk te maken in verdedigend opzicht. Ze bouwden een kleine voorsprong op, 28-23, en ruststand 47-43. In het derde kwart konden ze nog flink doorgaan maar door geblesseerd uitvallen van een speler namen bezoekers toch de voorsprong over, hoewel over en weer nog flink gescoord werd, 70-75 bij ingaan van laatste kwart. Toen was de pijp leeg voor het gehavende team en won Binnenland met 82-104. Ook de coach van tegenstanders complimenteerde Blauw-Wit voor de enorme inzet en vechtlust.

Blauw-Wit Gemengd U12-3 en U12-2 spelen bij elkaar in de competitie. Eerste helft wist U12-3 een mooie voorsprong op te bouwen maar na rust kwam U12-2 sterk terug en nam de voorsprong over. Laatste kwart lukte het U12-3 toch weer om een beslissende voorsprong te nemen en ze wonnen de spannende wedstrijd met 44-37.

Ook U10-1 en U10-2 speelden tegen elkaar. Beide teams waren flink aan elkaar gewaagd maar U10-1 had ervoor gekozen om iets meer samen te spelen in de aanval waardoor ze elkaar net iets beter konden vrijspelen en iets meer wisten te scoren. Maar ook U10-2 liet zien dat ze goed konden basketballen en ze gaven het zeker niet cadeau. Eindstand 27-46.

Gemengd U12-1 kreeg Basketball Academy Limburg te gast. Bezoekers waren al ruimschoots kampioen. Dit was de vierde keer dat beide teams elkaar troffen in hun dubbele competitie. Het samenspel verliep bij Blauw-Wit soms beetje moeizaam maar dat werd afgewisseld met mooie scores en hoog percentage vrije worpen. Een echte 3-punts buzzerbeater gaf veel vrolijkheid. Maar vaak werden ze overspeeld door de kampioen en hadden ze het nakijken. Maar af en toe doorzagen ze hun spel en kwamen ze er ook weer snel door voor een tegenscore. Ook deze laatste wedstrijd was weer een stukje beter, 40-82, na de eerdere uitnederlaag 92-39.

Uitwedstrijd was er voor Vrouwen U16 dat in Rosmalen tegen BlackEagles speelde. Vanaf tip-off lukte het om een voorsprong op te bouwen maar door oplopende foutenlast en soms wat slordige passes lieten ze tegenstanders toch dichterbij komen. Uiteindelijk wonnen ze toch: 50-60. Volgende week tegen Barons in Breda kunnen de Blauw-Wit dames kampioen worden!

Heren 1 ging op bezoek bij EBV Baros in Rotterdam. Helaas lukte het Blauw-Wit niet om geconcentreerd te basketballen en tegenstanders voldoende onder druk te zetten. Er kon daardoor ook geen aanspraak op de overwinning gemaakt worden en Baros won met 69-51. Voor een team dat vecht tegen degradatie geen goede uitkomst. Alleen als de komende 2 games worden gewonnen kunnen ze nog aan degradatie ontkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar