Skip to content

Heren 1 wint wedstrijd en verkleint kans op degradatie, Meisjes U16 en Mixed U14-2 kampioen!

Heren 1 wint wedstrijd en verkleint kans op degradatie, Meisjes U16 en Mixed U14-2 kampioen! published on Geen reacties op Heren 1 wint wedstrijd en verkleint kans op degradatie, Meisjes U16 en Mixed U14-2 kampioen!
Facebooktwitter

Afgelopen weekend kwamen de basketballers van Blauw-Wit weer in actie. Er zijn nog enkele speelrondes, de competities zitten er bijna op. Voor enkele teams zelfs al helemaal. Blauw-Wit MeisjesU16 en MixedU14-2 zijn kampioen geworden. En Heren1 heeft door te winnen van RedStars uit Soest de kans op degradatie uit de 1e Divisie iets verkleind. Komende zaterdag moet in Barendrecht ook nog van Binnenland worden gewonnen om degradatie te kunnen ontlopen. Komende weken gaan de selectietrainingen voor de teamindeling van volgend seizoen van start. Nieuwe talenten zijn daarbij ook weer van harte welkom!

 

Wedstrijdverslagen
De jongens en meisjes van U12-3 kwamen in sporthal InDeRoos in actie tegen Barons U12-3 uit Breda. Heel de wedstrijd gingen de scores om en om maar Blauw-Wit was soms een beetje slordig en tegenstanders wisten daardoor de wedstrijd net te winnen: 31 – 35.
GemengdU14-2 ontving Vossenberg uit Oudenbosch. Al zeker van het kampioenschap konden ze er lekker op los spelen. Het samenspelen ging goed en ze wonnen met een ruime 67 – 27.

Gemengd U12-2 kreeg WBBGiants GemengdU12-3 op bezoek. De verdediging bij Blauw-Wit liet wat te wensen over waardoor bezoekers snel een voorsprong wisten te nemen. Hoe hard ze ook werkten, scoren ging moeizaam en het lukte niet om die achterstand helemaal in te lopen. Het bleef spannend, maar bezoekers gingen er met de winst vandoor: 52 – 58

U10-2 speelde tegen BBFMIGLIORE uit Rijen. Bezoekers waren een klein maatje te groot en te snel, en ondanks goed Roosendaals samenspel en goede passes en scores, lukte het niet om bij te blijven. Migliore nam de winst mee: 30 – 64

Gemengd U14-3 kreeg Ardito Gemengd U14-1 uit Zaltbommel te gast. Door blessures en ziektes was het Roosendaalse team niet op volle sterkte en daar konden bezoekers flink van profiteren. Eindstand 35 – 55.

Mannen U16-2 trof BiksShots uit Hilvarenbeek. Defensief zat het bij Roosendalers in het begin niet goed waardoor bezoekers al snel ruim 10 punten voorsprong pakten. Verder ging het gelijk op, en net na rust lukte het nog om tot op 5 punten te naderen. Maar in de slotfase was de tank leeg en gingen de bezoekers er toch nog met een ruime 44 – 67 winst vandoor.

Mannen U18-1 trad aan tegen Den Dungk uit Den Dungen. Blauw-Wit ging furieus van start. Alle rebounds wisten ze te pakken en scores vielen goed. Eerste kwart 18-8. Ook tweede kwart konden ze dat volhouden en teams gingen bij 35-22 rusten. Na rust lukte het nog lange tijd om geconcentreerd te blijven ballen en de voorsprong bleef 13 punten, 54-41 bij ingaan van 4e kwart. Maar in het laatste kwart kwamen bezoekers toch langzaam maar zeker dichterbij tot 5 punten. Gelukkig herpakte Blauw-Wit zich, ze hielden het hoofd koel en sleepten de overwinning binnen: 62 – 52.

Zowel bij MannenSenioren 2 als Mannen U20 hadden tegenstanders zich afgemeld wegens tekort aan spelers en hun wedstrijden gingen dus niet door.

Klapper van de Roosendaalse basketball avond was de wedstrijd van MannenSenioren 1 tegen Red Stars. Het seizoen van de Roosendaalse heren verliep wat onfortuinlijk: na enkele jaren van kampioenschappen, promoties van 1e klasse Regionaal naar 2e Divisie Landelijk naar 1e Divisie landelijk, sloeg toch enkele keren het noodlot toe, met vele langdurig geblesseerden, bleek het lastig te worden om in de 1e Divisie mee te doen voor de prijzen. En zelfs handhaving leek in gevaar te komen. Om degradatie nog te kunnen ontlopen moest Blauw-Wit hun laatste wedstrijden winnen. Eerst dus thuis tegen RedStars uit Soest. En volgende week nog uit in Barendrecht tegen Binnenland. Afgelopen zaterdag dus met afgeladen volle tribunes luid aanmoedigende supporters tegen de RedStars, een degelijk team onder leiding van een ervaren coach, dat duidelijk niet van plan was om het zomaar weg te geven. Blauw-Wit gaf alles, werkte hard en kon enkele keren een punt of 10 uitlopen. Maar telkens sloten bezoekers weer aan, 11-11 na eerste kwart en 31-31 ruststand. Mooie scorende acties waren er ook, enkele spetterende dunks aan Roosendaalse zijde, snelle breaks, en ook tegenstanders schoten met scherp hun 3-punters binnen. Pas in de laatste minuten lukte het Blauw-Wit om definitief een kleine voorsprong te pakken en vol te houden: 63 – 56.

Mannen U16-1 ging op bezoek bij Almonte in Eindhoven. Aangevuld met enkele spelers van U16-2 speelden ze een goede wedstrijd maar het scoren ging moeizaam en verdedigend gaven ze aan tegenstanders veel rebounds weg waardoor ze op achterstand kwamen en het lukte niet om die in te lopen. Via 23-14, 43-26 en 61-40 kwam de eindstand op 74 – 52.

Ook Mannen U14-1 speelde op het naastgelegen veld in Eindhoven tegen Almonte. Thuisploeg werd door de Roosendalers volledig kwijtgespeeld. Blauw-Wit scoorde erop los en liet verdedigend nauwelijks tegenscores toe. 35 – 125

U12-1 ging op bezoek bij BlackEagles in Rosmalen. Na een goede eerstel helft met mooi samespel en leuke scores gingen ze rusten met 26-23. De tweede helft konden ze het jammer genoeg niet doorzetten, door iets minder strakke defense en iets ruwer fysieker spel dat helaas onbestraft bleef. De eindstand werd 54 – 36.

Vrouwen U16 speelde in Breda hun kampioenswedstrijd tegen Barons. Met veel inzet en goed samenspel lukte het de Roosendaalse dames om in een super spannende wedstrijd een krappe voorsprong op te bouwen en vol te houden. Een mooie win, 55 – 59, waarmee ze dit seizoen heel prachtig als kampioen konden afsluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar