Skip to content

De wedstrijdverslagen van 8 en 9 december 2018: waarin Blauw-Wit U10 hun winterkampioenschap viert en het toch al zwaar gehavende Heren 1 in de derby tegen WBB Giants nóg een speler verliest maar desondanks de schade weet te beperken.

De wedstrijdverslagen van 8 en 9 december 2018: waarin Blauw-Wit U10 hun winterkampioenschap viert en het toch al zwaar gehavende Heren 1 in de derby tegen WBB Giants nóg een speler verliest maar desondanks de schade weet te beperken. published on Geen reacties op De wedstrijdverslagen van 8 en 9 december 2018: waarin Blauw-Wit U10 hun winterkampioenschap viert en het toch al zwaar gehavende Heren 1 in de derby tegen WBB Giants nóg een speler verliest maar desondanks de schade weet te beperken.
Facebooktwitter

Blauw-Wit U12-1 speelde uit tegen HighFive in Tilburg. Blauw-Wit begon aardig aan de wedstrijd. Maar tegenstanders waren feller en Roosendalers lieten te vaak de bal uit de handen plukken. Het lukte ook niet om in hun eigen spel te komen en ze werden op alle vlakken afgetroefd. Leerzame pot was het dus wel, maar de ruime winst (88-21) bleef in Tilburg.

U10 kwam in actie tegen ELBC uit Etten-Leur in hun kampioenswedstrijd. Ze begonnen heel sterk en we wisten ook te voorkomen dat tegenstanders scoorden. Ze wonnen ruim en konden na afloop hun winterkampioenschap uitgebreid vieren, met medailles en een mooie beker!

De Mannen U16-2 speelden uit tegen de BC LangstraatShooters in Waalwijk, de nummer 2 in de competitie. Blauw-Wit rekende op een snel spelende tegenstander maar niettemin lieten ze zich in het eerste kwart compleet verrassen in defence. Zo stonden ze plots 13-5 achter. In tweede kwart stond de Roosendaalse defense veel beter en wonnen ze het kwart, en liepen ze in tot 5 punten bij rust. In het derde kwart ging het mis door turnovers, slappe passes en drives die vastliepen. De Waalwijkers scoorden een aantal keer vanuit hun fastbreak, terwijl Blauw-Wit de organisatie in offence helemaal kwijt was. Maar in het laatste kwart herpakten ze zich en lukte het toch nog om het kwart te winnen met 6-11. Een beter resultaat dan de vorige wedstrijd, die met 24 punten verschil eindigde. Eindstand was nu: 43-31.

Mixed U14-2 speelde tegen de nummer 2 van de competitie BBF Migliore uit Rijen. Op voorhand zouden ze de wedstrijd kunnen winnen omdat beide teams elkaar niet heel veel ontliepen. Dat bleek ook gedurende de wedstrijd maar door soms wat matig samenspel en ongelukkig afronden van doelpogingen verloren ze uiteindelijk met 34-55.

Mixed U12-2 ging op bezoek bij BBF Migliore in Rijen. In de eerste periodes lukte het Blauw-Wit goed om bij te blijven maar na rust ging het even een beetje minder en nam thuisploeg een kleine voorsprong. Blauw-Wit bleef strijden en liet het verschil niet groter worden dan een punt of 10. De winst bleef bij de thuisploeg: 44-34.

Vrouwen U16-2 speelde in en tegen Souburg. Blauw-Wit leek niet helemaal wakker in de defence en de wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Na het eerste kwart leek het erop dat ze ook nog tegen de scheidsrechters moesten spelen. Acties van Blauw-Wit werden stelselmatig bestraft waardoor ze niet meer in hun spel konden komen. Maar ze lieten zich niet kennen en in het derde kwart kwamen ze bijna langszij. Helaas moesten enkele speelsters met 5 fouten naar de kant en raakte er ook nog een geblesseerd, wat ze de overwinning kostte: 93-78.

Mixed U14-3 speelde in Tilburg tegen HighFive om de tweede plaats veilig te stellen. Thuis had High Five in de verlenging de overwinning binnengesleept, dus ze wisten op voorhand dat het geen makkie ging worden. Waar in Roosendaal HighFive tot het vierde kwart duidelijk de bovenliggende partij was, liet deze wedstrijd een totaal ander beeld zien. Blauw-Wit nam brutaal de leiding om die in de rest van de eerste periode niet meer af te staan. Maar in de tweede periode kwam High Five al snel langszij en gingen de scores om en om verder. Met 1 punt voorsprong, 26-27 gingen ze de rust in. In de derde periode ging Blauw-Wit weer voortvarend aan de slag en er werd al na 3 minuten spelen een maximale voorsprong van 7 punten bereikt. HighFive probeerde dichterbij te komen, maar Roosendalers wisten het gat te handhaven. En dus begon de vierde periode met een 40-48 voorsprong. De jongens werd op het hart gedrukt niet teveel naar het scorebord te kijken en gewoon hun spelletje te blijven spelen. Want dat was de reden dat HighFive in Roosendaal bijna de overwinning had weggegeven. En hoewel HighFive dichterbij kroop tot 3 punten, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Met een eindstand van 51-54 is Blauw-Wit zeker van de tweede plek. De tweede competitiehelft zal nu zeker voor heel veel spannende wedstrijden gaan zorgen.

Mannen U18-1 ontving ELBC uit Etten-Leur. Blauw-Wit startte vol vertrouwen en nam gaandeweg de eerste perioden een ruime voorsprong die opliep tot zo’n 20 punten midden tweede kwart. Maar toen lukte het even niet meer. ELBC stond in een stugge zone verdediging en profiteerde enkele keren van wat slappere aanvallen bij de Roosendalers. Daardoor liepen ze snel in en naderden tot 3 punten bij rust. ELBC leek bloed te ruiken en Blauw-Wit had na rust grote moeite om de voorsprong weer uit te bouwen. Pas in het laatste kwart lukte het weer om het eigen aanvalsspel te spelen en zo wonnen ze uiteindelijk nog met een ruime 18 punten: 77-59.

Vrouwen U16-1 mocht in Roosendaal aantreden tegen de koploper BC Oirschot, en wat hebben ze laten zien wat een goed functionerend en elkaar aanvullend team voor elkaar kan krijgen tegen een conditioneel en balvaardig sterkere tegenstander. Ze begonnen met een 1-3-1 zone en kregen het voor elkaar om de tegenstander de 1e helft op het verkeerde been te zetten en hun aanval steeds te onderbreken, wat zorgde voor irritatie, onrustige aanvallen en voldoende missers. Na rust was de tegenstander ingesteld op de 1-3-1 zone, maar switchten de Roosendaalse meiden naar een man-to-man defense, wat niet echt effectief bleek, maar wel weer de tegenstander op het verkeerde been zette. De winst ging mee met de koplopers: 17-87.

Mannen U16-1 mocht thuis weer aantreden tegen BS Leiden, waar vorige week fors van werd verloren. Ze hadden wat tactische dingen besproken die in het begin nog niet helemaal liepen zoals gewenst maar na een kleine verdedigende aanpassing wel. Daardoor werd het zowaar een wedstrijd in het eerste kwart! Eind eerste en begin tweede kwart moesten ze langzaamaan gaan wisselen en dat liet zijn sporen na. Ze verloren hun momentum en kregen moeite om de taken goed uit te voeren. Er volgden wat onnodige turnovers en Leiden denderde weer door. Time-outs en wisselen om het nog proberen te keren werkte niet en het tweede kwart verloren ze dan ook de wedstrijd. Na rust speelden ze een gelijkwaardige pot tegen de nummer 2 uit de 2e Divisie. Blauw-Wit deed het zelfs heel goed en veel spelers van Leiden kwamen in foutenlast terwijl bij Roosendalers netjes erbuiten bleven. Blauw-Wit zocht goed de basket op en de Leidenaren konden de Roosendaalse 1-tegen-1 niet stoppen. De schade bleef daardoor beperkt: 54-87.

De klapper van het jaar: de derby van West-Brabant, Blauw-Wit Roosendaal Heren 1 tegen WBB Giants Bergen op Zoom. Op voorhand een mooi affiche. Ware het niet dat Blauw-Wit ontzettend last heeft van blessureleed bij key players. Met het missen van basisspelers was de spoeling wel erg dun geworden. Maar ze begonnen desondanks goed aan onze taak. WBB Giants nam wel enkele keren een kleine voorsprong maar Blauw-Wit bleef goed in het spoor. Maar begin tweede kwart sloeg opnieuw het drama toe, met opnieuw een blessure bij een dragende spelers van het team. Dat bleek van grote invloed op het team. Maar desondanks zetten ze de schouders eronder en vochten voor wat ze waard zijn. Toch namen de bezoekers een voorsprong van 9 punten bij rust. Het derde kwart begon Blauw-Wit met een zone defense maar die functioneerde niet naar behoren: ze kregen easy baskets tegen en ze moesten omschakelen naar man-to-man. Maar bezoekers stonden toen al op een comfortabele 23 punten lead. Blauw-Wit voerde het tempo en de druk op en ze kwamen terug in de wedstrijd. Het lukte om de achterstand te verkleinen tot 13 punten maar toen was de pijp leeg, in de kleine rotatie die ze toen nog konden spelen. De ingezette jeugdspelers en bankspelers deden het zeker niet onverdienstelijk en ze konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. Maar met een hele nare nasmaak. WBB Giants won de derby met 73-89. Hopelijk kunnen ze volgende keer tegen WBB Giants toch met een volledig hersteld team aantreden, zodat ze er toch nog een wedstrijd van kunnen maken en sportieve revanche kunnen nemen.

Zondag 9 december speelden Mannen U20-2 in Breda tegen Barons. U20-2 blonk uit in een superspannende game. Met 6 man tegen 8 man een uitwedstrijd spelen was een grote uitdaging, maar de Roosendalers zaten er strak in. Alles liep en klopte: de defence was strak, de rebounds pakten ze én ze maakten de punten. Een trotse coach was het resultaat en een team wat vele wedstrijden nét niet de overwinning pakte, maakte het nu wél waar! Eindstand 59-73.

Mannen U20-1 speelde eveneens zondagmiddag maar dan in Wychen tegen Wyba, de ongeslagen kampioen. Eerder dit seizoen gingen ze daar nog met 101-64 onderuit maar nu stond het defensief geweldig. Ze wisten het tempo van de thuisploeg er flink uit te halen terwijl ze er ook enkele hele fraaie fastbreaks tegenin konden brengen en goede inside acties. In de aanvalsspelletjes was soms nog wat verbetering mogelijk maar ook daarin was mooi samenspel te zien. In het derde kwart kwamen de Roosendalers nog heel dichtbij maar het lukte niet om door te drukken en  Wyba won deze sportieve wedstrijd, via kwartstanden 18-9, 31-21 en 42-37 op eindstand 57-48.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar