Skip to content

Blauw-Wit Heren1 wint beslissende wedstrijd en handhaaft zich in Landelijke 1e Divisie

Blauw-Wit Heren1 wint beslissende wedstrijd en handhaaft zich in Landelijke 1e Divisie published on Geen reacties op Blauw-Wit Heren1 wint beslissende wedstrijd en handhaaft zich in Landelijke 1e Divisie
Facebooktwitter

Zaterdag 21 april speelde Blauw-Wit Heren 1 een beslissende wedstrijd. Om degradatie te voorkomen moesten ze winnen van CBVBinnenland in een uitwedstrijd in Barendrecht.

De Roosendaalse formatie gaf alles en speelde een supersterke wedstrijd tegen de nummer 5 in de 1e DivisieA. In het eerste kwart kon Blauw-Wit zomaar tot liefst 6-20 voorsprong uitlopen voordat thuisploeg initiatief weer overnam. Eerste kwart 15-22. In tweede kwart leek Blauw-Wit enkele keren de grip op de wedstrijd te verliezen en Binnenland nam de voorsprong over 37-34. Na rust ging het nog lange tijd gelijk op, met wisselende voorsprong van een enkele punt, tot het Blauw-Wit eindelijk lukte om een wat afstand te nemen, 51-57. En in het laatste kwart wisten ze die voorsprong verder uit te bouwen tot ruim 10 punten, en uiteindelijk wonnen ze met 69-75. Daarmee eindigt Blauw-Wit nét buiten de gevarenzone en kan de blik op het volgende seizoen in de 1e Divisie worden gericht.

Behalve deze belangrijke uitwedstrijd waren er nog een aantal wedstrijden voor de basketballers van Blauw-Wit. In thuishal InDeRoos speelde een zeer gehavend Mannen U16-1 hun laatste wedstrijd van het seizoen, tegen kampioen Divine uit Rotterdam. Door blessures kon het team slechts met 5 man aan de wedstrijd beginnen, en hoewel ze keihard werkten, liepen ze toch achter de feiten aan: bezoekers waren niet voor niets kampioen, maar bovendien waren ze heel sportief, toen bij Blauw-Wit opnieuw een speler geblesseerd uitviel, en nog slechts 4 man over waren, gingen ook de Rotterdammers met 4 man door. Het bleef evengoed voornamelijk eenrichtingverkeer en Divine name een zeer ruime winst, 48-115, mee naar huis. Blauw-Wit heeft ondanks allerlei team- en individuele tegenslagen laten zien dat ze kunnen meekomen in de landelijke 2e Divisie competitie. Ze eindigden op een verdienstelijke 6e plaats.

Ook Blauw-Wit’s andere 2e Divisieteam Mannen U14-1 kreeg het thuis zwaar tegen CBVBinnenland uit Barendrecht. Bezoekers beschikten over enkele boomlange spelers waartegen Blauw-Wit toch nog heel goed weerstand wist te bieden en nipt wist te voorkomen dat ze over de 100 punten gingen. Via 10-27, 17-47 en 24-70 kwam de eindstand op 34-98. Ook U14-1 heeft desondanks een heel mooie 6e plaats in de landelijke 2e Divisie behaald, met 9 gewonnen en 9 verloren wedstrijden.

U12-1 kreeg HighFive uit Tilburg op bezoek. Eerste perioden waren duidelijk voor bezoekers die zomaar tot 3-17 konden uitlopen. Daarna ging het lopen bij de Roosendalers en bij rust stond het 32-31. Na rust bleef Blauw-Wit gaan en bouwden ze de voorsprong nog iets uit. Maar HighFive gaf zich nog niet gewonnen en maakte gelijk, nam voorsprong weer eventjes over, 40-41, maar toen was het weer Blauw-Wit dat snel een beslissende voorsprong nam en uitbouwde tot 73-54. Mooie winst in hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Mannen U20 speelde in Oss tegen OBC. Bij winst zou Blauw-Wit nog de 2e plaats kunnen behalen. Rosoendalers startten sterk en namen een voorsprong van 10 punten. Maar OBC vocht zich nog voor rust terug en nam kleine voorsprong 28-27. Na rust verliep de wedstrijd langzaam, met heel lage scorepercentages, eerst nog gelijk-op, tot 42-41, maar daarna drukte thuisploeg door en nam ruim 10 punten voorsprong. Blauw-Wit kon daar niet van herstellen en in een chaotisch einde won OBC terecht met 63-56.

Mixed U14-3 ging op bezoek bij HighFive in Tilburg. Thuisploeg was iets feller en sneller en vooral iets zekerder in de afronding. Via 10-4, 20-13 en 30-17 kwam de eindstand op 44-25.

Mixed U12-2 speelde in Dinteloord tegen SimpleDribble. Blauw-Wit startte wat te voorzichtig en thuisploeg wist een flinke voorsprong op te bouwen. Roosendalers streden daarna voor wat ze waard waren maar het inlopen van de achterstand lukte niet en thuisploeg won met 51-32.

Direct aansluitend kwam ook U10-1 in actie tegen SimpleDribble, de ongeslagen kampioen van hun poule. Blauw-Wit had behoorlijk moeite met scoren, het leek wel of er een glazen plaat op de ring zat, en veel doelpogingen rolden over de ring in plaats van er doorheen te gaan. Dat, samen met veelvuldig balverlies door de felle verdediging van enkele spelers bij de thuisploeg, maakte dat ook hier de thuisploeg z’n ongeslagen status wist te houden: 58-28.

Mannen U16-2 speelde in Werkendam tegen Virtus. Als hekkensluiter tegen de kampioenskandidaat, dat leek onbegonnen werk, en Virtus wist zomaar tot 20 punten uit te lopen voordat Blauw-Wit tegenscores kon maken. Verdedigend liep Blauw-Wit vooral achter de feiten aan, waardoor thuisploeg er flink op los kon scoren. Eindstand was een ruime 97-32.

Heren 2 kwam in actie tegen Barons3 in Breda. Een gehavend Blauw-Wit, dat kampt met geblesseerden, kon toch brutaal eerst een voorsprong nemen tot eind 1e kwart thuisploeg de voorsprong overnam en uitbouwde tot zo’n 10 tot 15 punten. Hoewel ze er alles aan deden om weer in te lopen werd het gat maar niet kleiner, en de winst bleef in Breda, 79-62.

Mixed U14-2, dat al kampioen was speelde in Rijen tegen BBFMigliore. Wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op, waarbij thuisploeg een lichte voorsprong nam die door Blauw-Wit weer snel werd ingelopen. Tot in het 4e kwart liep de achterstand van de Roosendalers tot bijna 10 punten op, waarna Blauw-Wit furieus ging aanvallen, er alles aan deed om de voorsprong terug te pakken, en dat lukte enkele seconden voor tijd, 44-45, maar helaas lukte het thuisploeg in de slotseconde toch de winst te pakken 46-45.

Zondag 22 april speelde Mannen U18 in Hilvarenbeek tegen BiksShots. Ze startten met een strakke defense en vele fast-breaks waardoor ze ruim 15 punten voorsprong wisten op te bouwen. Bij rust was thuisploeg weer ingelopen tot 8 punten. Na rust kwam BiksShots langszij met stevig aanvalsspel en namen ze de voorsprong over. Blauw-Wit liet zich wat meeslepen in de resterende minuten en moest de winst laten lopen: 68-48.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar