Skip to content

Blauw-Wit Basketball Jongens U20 wint toch nipt!

Blauw-Wit Basketball Jongens U20 wint toch nipt! published on Geen reacties op Blauw-Wit Basketball Jongens U20 wint toch nipt!
Facebooktwitter

Afgelopen vrijdagavond 19 januari kwam Blauw-Wit Heren 2 in actie tegen de studenten van Pendragon Tilburg. Blauw-Wit startte goed en heel de wedstrijd wisten ze met goed samenspel een voorsprong van 5 a 7 punten te houden. Pendragon kon door hun lengteoverwicht toch bijblijven en dreigde in slotfase toch langszij te komen maar in laatste minuut beslisten Roosendalers de wedstrijd op 65-73.

Zaterdag 20 januari speelde U12-2 in Oosterhout tegen EastwoodTigers. Thuisploeg had enkele grote en oudere spelers en daar had Blauw-Wit ondanks dappere pogingen weinig tegen in te brengen: 69-28.

U10-2 kwam in actie tegen SimpleDribble in Dinteloord. Enkele spelers van de thuisploeg maakten het de Roosendalers erg moeilijk en thuisploeg bouwde een flinke voorsprong op. Maar nog voor rust kwam Blauw-Wit terug tot 22-20. Na rust liep thuisploeg toch weer uit en won de wedstrijd: 56-32.

Ook U12-3 ging op bezoek in Dinteloord. Eerste deel van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Na rust liep SimpleDribble iets uit maar dat wisten Roosendalers toch weer bij te halen. Maar er werden veel fouten gefloten en omdat Blauw-Wit daardoor voorzichtiger ging spelen ging profiteerde thuisploeg en pakten ze de winst: 49-31

U14-2 speelde in Oudenbosch tegen Vossenberg2. De Blauw-Wit jongens en meiden speelden een goede eerste helft en bouwden een flinke voorsprong op. Na rust lieten ze hier en daar verdedigend wat steekjes vallen maar ze pakten toch een heel dikke win: 24-61.

Het Roosendaalse thuisprogramma van zaterdag 20 januari startte met twee 2e Divisiewedstrijden: U14-1 kreeg BVAmsterdam te gast en JongensU16-1 ontving Binnenland uit Barendrecht.

Jongens U14-1 speelde opnieuw een topwedstrijd tegen een Amsterdamse ploeg. Na vorige week HarlemLakers alle hoeken van het veld te laten zien, nu in eigen huis BVAmsterdam. In eerste kwart hadden Roosendalers nog de meeste problemen met de bezoekers. Na een aanvankelijke 8-3-voorsprong kwam Blauw-Wit nog even met 8-9 achter, maar een runnetje richting 14-9 leverde een voorsprong op die ze met goed georganiseerd spel wisten vol te houden. Na eerste kwart 24-17 en bij rust 42-31. Na rust wisten ze dat voor te zetten: stand na derde kwart 62-47 en eindstand 87-67. Door deze overwinning staat Blauw-Wit nu op een gedeelde vierde plaats in de tweede divisie, met twaalf punten uit elf wedstrijden.

Jongens U16-1 kreeg het zwaar tegen Binnenland. Eerste periodes lukte het nog enigszins bij te blijven en bij rust keken ze tegen een kleine achterstand aan. Derde kwart leek het even goed te komen en werd door Blauw-Wit gewonnen maar laatste kwart lukte er niets meer en bezoekers wonnen terecht 48-77.

U12-1 kreeg BlackEagles Rosmalen op bezoek. Blauw-Wit startte sterk en was lange tijd de betere. Maar na rust ging het minder; bezoekers kwamen steeds dichterbij en net op het einde kwam Blauw-Wit, ondanks nog twee knappe 3-punters net 2 punten tekort: 48-50.

U14-3 had Almonte uit Eindhoven te gast. De Blauw-Wit jongens en meiden hadden wat moeite met de wat snellere en fellere tegenstanders. Eigen passes kwamen niet altijd aan en ook rebounding liep niet helemaal naar behoren. Toch waren er ook goed uitgespeelde aanvallen en mooie scores. Maar Almonte nam de winst mee naar huis: 49-62.

Een gehavend en incompleet Meisjes U16 ontving Barons Breda. Menig team kan jaloers zijn op de inzet van iedereen: Tot het eind bleven de Roosendaals meiden knokken en gaan voor iedere bal. Maar bezoekers waren een maatje te groot en namen de winst mee naar Breda: 32-71.

Heren 1 ging bezoek bij DeHoppers in Hoorn. Verdedigend liep het bij Roosendalers vrij goed en ze lieten weinig tegenscores toe. Maar verder was het aanvallend een complete off-day, met een ongekend laag eigen scorepercentage. Bovendien liepen ze opnieuw tegen blessures aan, maar ze bleven evengoed knokken tot het eind. Eindstand 51-30. De weg naar boven heeft Blauw-Wit nog niet te pakken.

Zondagavond 21 januari speelde Jongens U20 in Roermond tegen Fanatics71. Blauw-Wit startte moeizaam en liep een 17 punten achterstand op. Maar in tweede kwart wisten ze dat al om te buigen naar een 12 punten voorsprong. Maar na rust liep het nog niet helemaal naar behoren maar met wat meer geluk dan goed spel wonnen de Roosendalers toch nipt, 59-61.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar