Skip to content

Basketball Blauw-Wit: de laatste wedstrijden en de stand van zaken

Basketball Blauw-Wit: de laatste wedstrijden en de stand van zaken published on Geen reacties op Basketball Blauw-Wit: de laatste wedstrijden en de stand van zaken
Facebooktwitter

Zaterdag 19 mei kwam als allerlaatste Blauw-Wit team Mixed U12-3 in actie, deze keer voor een uitwedstrijd tegen BC Waldric in Woudrichem. Het werd een pittige wedstrijd, waarin het lastig scoren bleek aan beide kanten. Het eerste kwart was net voor thuisploeg, maar gaandeweg kwam Blauw-Wit op dreef en nam het de voorsprong over en liep het uit tot ruim 15 punten. De laatste periodes werd die voorsprong vastgehouden en met een mooie 31-42 winst kon men terug naar Roosendaal.

Vrijdag 18 mei speelde Blauw-Wit U10-1 nog tegen Blauw-Wit U10-2, die bij elkaar in de competitie zitten en goed aan elkaar gewaagd zijn. Er moest even geïmproviseerd worden, omdat team 2 te weinig spelers had wegens blessures en vakantie. Maar dat was snel opgelost door enkele spelers over te hevelen, zodat er in ieder geval aan beide kanten goed doorgewisseld kon worden.

Waar afgelopen weken al flink in de nieuwe groepsindeling is getraind en niet meer in de oorspronkelijke U10 teams, hadden vooral de U10-1 spelers flink moeite om in de wedstrijd te komen. U10-2 nam brutaal een flinke voorsprong en gaf die ook niet meer uit handen en won deze keer met 24-41.

Zaterdag 12 mei speelden zowel Mannen U18 als Mixed U12-3 in Bergen op Zoom tegen WBB Giants.

Mannen U18 begon wat slap aan de westrijd en thuisploeg nam een snelle voorsprong van 12-2. In een time-out werd iedereen even wakker geschud en vanaf dat moment was er een strakke defense en kwamen de Giants er bijna niet meer aan te pas, Blauw-Wit ging erop en er over 16-18. Het tweede kwart ging het gelijk op, met scores en met 27-30 gingen ze rusten. In het derde en vierde kwart ging Blauw-Wit nog een standje feller en ze liepen verder uit tot een ruime winst 43-71.

U12-3 had eveneens weinig moeite met het Bergse team. Ze startten fel en scoorden snel en liepen uit tot 0-12, waarna ze tot rust verder uitbouwden naar 13-30. Ook na rust gingen ze volop door en Blauw-Wit won ook hier met een heel ruime 19-70.

De stand van zaken
Blauw-Wit Heren 1 heeft zich nipt gehandhaafd in de landelijke 1e Divisie, waar het komend seizoen gaat uitkomen tegen onder andere WBB Giants uit Bergen op Zoom, dat promoveerde uit de 2e Divisie. Heren 2 is geëindigd op de 6e plaats van 11 teams. Mannen U20 in de U22 2e klasse op een mooie 3e plaats. Mannen U18 had het zwaar en eindigde 7e van 8.

Mannen U16-1 speelde in de 2e Divisie landelijk en behaalde een verdienstelijke 6e plaats van 8. Mannen U16-2 kon in hun klasse moeilijk meekomen en eindigde als 6e en laatste. Vrouwen U16 daarentegen behaalde het kampioenschap, evenals de Mixed U14-2. Mixed U14-3 kon in hun competitie mooi ook enkele wedstrijden winnen en eindigde als 5e van 6.

Jongens U14-1 deed het in de loodzware Landelijke 2e Divisie ook niet onverdienstelijk en behaalde een mooie 6e plaats van 10. De mini’s van Mixed U12-1 speelden in een zware poule en hoewel ze enkele mooie overwinningen boekten, eindigden ze als laatste. Mixed U12-2 en Mixed U12-3 speelden in dezelfde competitie en eindigden daarin als 6e resp. 3e van 8 teams. Tenslotte de U10-1 en U10-2 die eveneens in dezelfde competitie speelden en daarin gedeeld 3e eindigden met evenveel gewonnen wedstrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar