Skip to content

Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit in actie.

Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit in actie. published on Geen reacties op Afgelopen weekend kwamen bijna alle teams van Blauw-Wit in actie.
Facebooktwitter

Vrijdagavond 22 maart ging Vrouwen U16-2 op bezoek bij Scheldesport in Terneuzen. Over het algemeen werd het een sportieve wedstrijd die wat laat begon (na negenen) en waarin de meiden volop kansen creëerden. Ook nu liet helaas de afronding wat te wensen over, terwijl er in de verdediging toch hard werd gewerkt om de tegenstander het scoren te beletten.  Met een 40-21 eindstand mochten ze tegen elven weer terug het donker in terug naar Roosendaal.

Zaterdag 23 maart mocht Mannen U14-1 al vroeg naar Amsterdam voor hun wedstrijd tegen BVAmsterdam. Met slechts 6 man beschikbaar beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden met een kleine rotatie tegen de nummer 5. Blauw-Wit begon het 1e kwart echter sterk. Door veel goeie drives en goede defence wonnen ze het kwart met 12-14. Het 2e en het 3e kwart maakten ze het zichzelf wat te moeilijk met veel turnovers die resulteerden in tegenscores. Het laatste kwart begonnen ze daardoor met een 53-31 achterstand. Met hard werken lukte het om weer op te schakelen naar hun eerste spel en ze kwamen terug tot 4 punten. Door wat tegenslag op het eind lukte het net niet om de wedstrijd te winnen. Eindstand 62-56.

Ook Mannen U16-1 mocht een eindje rijden voor hun uitwedstrijd in Leiden tegen BSLeiden. Ze speelden 1 kwart goed basketball maar daarna zakte het zelfvertrouwen wat weg en ze verloren daardoor eigenlijk onnodig met grote cijfers: 114-50.

Mannen U18-1 kwam in actie in Oudenbosch tegen Vossenberg. Roosendalers hadden opdracht gekregen om flink te oefenen met nieuwe aanvalsspelletjes en dat lukte goed en bijna iedere aanval kon gescoord worden. Alleen de defense was nog niet altijd sterk en thuisploeg wist daar enkele keren goed van te profiteren. Niettemin was het een vrij eenvoudige win voor Blauw-Wit: 21-59.

Aansluitend speelden nog twee Blauw-Wit teams in Oudenbosch: Mixed U14-3 speelde tegen Vossenberg U14-2. Het team was helaas niet compleet maar door invallen van een speler uit de U12-1 konden ze toch met 2 wisselspelers aan de wedstrijd beginnen. Hoewel ze beter overspeelden dan eerder, lukt het toch niet goed om de basket te bereiken en te scoren. Ze gingen te weinig voor de rebounds en het was al vrij snel duidelijk dat ze de wedstrijd niet gingen winnen. Toch hebben ze dapper gestreden. Eindstand 88-46.

Mixed U12-2 had van de coach de opdracht gekregen om tegen Vossenberg 1 vooral in de verdediging te laten zien wat ze kunnen en in de aanval vooral te blijven samenspelen en te gaan voor scores. Die opdracht werd volgens de trotse coach geweldig uitgevoerd en zo wonnen ze ruim, 24-78. Daarmee hebben ze hun kampioenschap zeker gesteld.

Blauw-Wit Mannen U16-2 speelde thuis tegen Goba uit Gorinchem. De nummer 2 tegen nummer1. Laatste keer kwam Blauw-Wit dichtbij de win. Ook nu begonnen Roosendalers sterk en ze zetten een goede man-to-man defence weg, waarbij ze zelf goed wisten te scoren. Tegelijkertijd lukte het om de bezoekers goed van scoren af te houden. Blauw-Wit bouwde een voorsprong op en wist die lange tijd te houden. Toch kwam Goba langzaam dichterbij. En in de laatste minuut gingen ze er voorbij met 1 punt. Ondanks de aanmoedigingen lukte het niet meer om deze achterstand ongedaan te maken; het scoren lukte niet meer. Zo won Goba met 1 punt verschil, 52-53. En flinke ontgoocheling voor het Blauw-Wit team, want ze hadden echt dapper gestreden en hard gewerkt! De komende weken zit er dus niets anders op dan de 2e plaats verdedigen.

Mixed U14-2 ontving JRC uit Boxtel. Blauw-Wit moest even wakker worden maar in de loop van het eerste kwart bouwden ze toch een mooie voorsprong op die lange tijd zo’n 10 punten bedroeg. Na rust kwam JRC even terug in de wedstrijd maar de Roosendalers stelden orde op zaken en wonnen uiteindelijk ruim 67-44.

Mannen U20-1 mocht op centercourt spelen tegen EastwoodTigers uit Oosterhout, de nummer 2. Blauw-Wit controleert de gehele wedstrijd maar laat verdedigend wel veel toe met veel onnodige fouten. Maar met kwartscores 21-11, 26-13, 26-14 en 27-4 winnen ze ruim met 100-42, en zijn ze kampioen na 6 wedstrijden.

Vrouwen U16-1 ging op bezoek in Lieshout maar speelde daar een slechte wedstrijd. Ze toonden te weinig lef, en te weinig actie en dreiging. De wedstrijd ging dan ook ruim verloren: 89-33.

Heren 1 speelde in Hardinxveld-Giessendam tegen RiverTrotters. Verdedigend doen de Roosendalers het niet slecht, maar ze laten teveel offensieve rebounds van thuisploeg toe, waaruit die weten te scoren. Eerste kwart 18-9 en bij 33-19 gaan ze rusten. Blauw-Wit kwam niet goed uit de kleedkamer terug en in het derde kwart loopt het verschil verder op tot 54-31. Pas in het 4e kwart komen ze wat beter in de wedstrijd maar is het eigenlijk al te laat om het goed te maken. Eindstand 71-55. Komende 3 wedstrijden komt het er voor Blauw-Wit op aan, want de mede-degradatie-kandidaten wonnen afgelopen weekend allebei.

Zondag 24 maart speelde U10 in Hilvarenbeek tegen BiksShots. Zondagochtend is geen goede tijd om te spelen. Blauw-Wit lag nog half in bed waardoor BiksShots bij rust al 19 punten was uitgelopen. Maar na rust waren de Blauw-Witters wakker en gingen ze goed basketballen. Maar de achterstand van 19 punten bleek niet te dichten. Eindstand 39-20.

U12-1 kwam zondagmiddag in actie tegen VlijmscherpSVH 2 in Vlijmen. Bij de start stond het verdedigend nog niet scherp. Bij thuisploeg speelden wat jongens van het eerste team mee wat ervoor zorgde dat er wat tegenstand was, prettig. Na rust ging het speelniveau en tempo bij Roosendalers flink omhoog en liepen ze flink uit. Defence was nu goed en in de aanval werden er mooie breaks gelopen. Betekende 41-72 winst mee naar huis. Volgende week spelen de U12-1 hun kampioenschapswedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar