Skip to content

Afgelopen weekend hadden de basketballers van Blauw-Wit hun eerste competitiewedstrijden.

Afgelopen weekend hadden de basketballers van Blauw-Wit hun eerste competitiewedstrijden. published on Geen reacties op Afgelopen weekend hadden de basketballers van Blauw-Wit hun eerste competitiewedstrijden.
Facebooktwitter

Mixed U14-3 speelde in Oudenbosch tegen Vossenberg. Het nieuwe team trof een felle tegenstander die hoog tempo speelde, strakker passte en ieder gaatje in de Roosendaalse verdediging benutte om te scoren. Blauw-Wit bleef dapper doorgaan maar een ruime winst 89-26 bleef in Oudenbosch.

Mannen U16-1 ging met een vrijwel geheel nieuw eerstejaars team op bezoek bij titelkandidaat op voorhand, CBVBinnenland Barendrecht. Het lukte Blauw-Wit niet om veel in te brengen. Met name in eerste kwarten werden ze aan alle kanten voorbij gespeeld maar na rust lukte het ook aan Roosendaalse kant beter. Thuisploeg won met grote cijfers (114-32) maar Blauw-Wit heeft volop vertrouwen gekregen uit de tweede helft.

Vrouwen U16-2 trof Barons in Breda. Voor het eerst in de nieuwe samenstelling begonnen ze wat ongeduldig en slordig in verdediging. Maar het ging steeds beter lopen en vanuit de omschakeling scoorden ze veel. Zo wonnen ze heel knap hun eerste wedstrijd: 43-60.

Heren 2 ging op bezoek bij HighFive Tilburg. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. In 2e kwart nam Blauw-Wit ruim 10 punten voorsprong en hield dat tot in laatste kwart vol. In een zinderend laatste kwart kwam thuisploeg enkele keren langszij maar in de slotseconde besliste Blauw-Wit de wedstrijd: 90-92.

Mixed U10 kreeg BBFMigliore uit Rijen op bezoek. Bezoekers waren duidelijk iets minder ervaren maar ze deden dappere pogingen om de bal veroveren en te scoren. Blauw-Wit wist met goed samenspel en scores van alle spelers flinke voorsprong op te bouwen en won met 79-20.

U12-1 kreeg Barons uit Breda op bezoek. Blauw-Wit was wat zenuwachtig en begon beetje slordig. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de scores gingen over en weer en ook de voorsprong wisselde enkele keren. Maar Blauw-Wit wist halverwege flink uit te lopen en hield die voorsprong tot het einde vast. Eindstand 56-50.

Mannen U18 ontving Agathos Raamsdonksveer, bekend als een stevige en felle tegenstander. Blauw-Wit startte sterk en nam snelle voorsprong die ze tot eind 1e kwart wisten te houden. In volgende kwarten wisten bezoekers toch steeds een paar punten meer te maken en gestaag uit te lopen. In laatste kwart kwamen bij Blauw-Wit enkele spelers in foutenlast en kregen bezoekers vrij baan om te scoren. Agathos won ruim 59-88.

Vrouwen U16-1 kreeg Springfield uit Berlicum te gast. Bezoekers waren flink langer en sterker maar ook met minder wisselspelers. Blauw-Wit vloog er vol in en wilde bezoekers uitputten. Maar alleen in eerste periode ging dat goed en gingen scores gelijk op. Maar daarna kwam Blauw-Wit fysiek tekort en Springfield won geflatteerd met 37-71.

Heren 1 ontving DenDungk uit Den Dungen. Roosendalers startten sterk maar al snel kwamen bezoekers toch terug en wisselde voorsprong vrijwel doorlopend. Blauw-Wit liet heel mooi basketballacties zien en ondanks enkele keren rond 10 punten voorsprong kwamen de ervaren tegenstanders steeds terug en het bleef een close game. In de slotfase werd opnieuw enkele keren onnodig balverlies geleden waarvan Den Dungk profiteerde en voorsprong pakte die Blauw-Wit niet meer kon inlopen. Eindstand 79-86.

 

 

Mannen U16-2 ging op bezoek bij VlijmscherpSVH in Vlijmen. Thuisploeg startte fel en nam flinke voorsprong, profiterend van zwakke Roosendaalse verdediging. Maar gaandeweg kwam Blauw-Wit beter in de wedstrijd en net na rust kwamen ze tot 2 punten terug. Maar Vlijmscherp pakte in een slotoffensief toch nog een ruime winst, 51-34.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Tertiary Sidebar